Hur verifierar jag min hemsida i Google Search Console?

Ett annat kraftfullt verktyg som hjälper dig analysera din webbplats prestation är Googles Search Console. För att använda det behöver du skapa ett konto hos Search Console och verifiera att du äger webbplatsen.

För information om hur du skapar ett konto hos Search Console gå till Search Consoles Supportcenter.

För att verifiera att du äger webbplatsen gör så här:

1. Logga in på ditt Oxxy-konto.
  2. Öppna panelen Sidinställningar.
  3. Klicka på SEO-alternativ.
  4. Klistra in HTML-metataggen från Search Console i fältet Anpassade Metataggar.
  5. Klicka på Verifiera i Search Console

Varje Oxxy-webbplats har en dynamisk webbplatskarta. Det betyder att den kommer att ändras varje gång du tar bort eller lägger till en sida. Du kan se din webbplatskarta genom att lägga till sitemap.xml på slutet av din URL-adress. Om din webbplats heter till exempel minwebbplats.com behöver du skriva minwebbplats.com/sitemap.xml.

Du kan skicka in din webbplatskarta till Search Console så att Google kan indexera din hemsida så snabbt som möjligt. För att se hur man gör detta läs instruktionerna i Search Consoles Supportcenter.