E-postkonton

Oxxy tillhandahåller en gratis e-posttjänst som del av din prenumeration. Se professionell ut och öka din verksamhets trovärdighet med personliga brevlådor som t.ex. dittnamn@dindomän.com eller kontor@dindomän.com.

Vad du först behöver göra för att aktivera din e-posttjänst är köpa ett av Oxxys betalpaket. När du har skapat en webbplats, behöver du ansluta en domän till den. Du kan köpa domänen antingen hos oss eller koppla en domän du köpt från en annan registrar. När din domän har blivit inställd, kommer du att kunna skapa ett e-postkonto kopplat till ditt nya domännamn. Antalet e-postkonton som du får beror på abonnemanget som domänen är ansluten till. Om du till exempel köper Plusplanen och ansluter en domän till den, får du 5 e-postkonton som kontor@dindomän.com, support@dindomän.com, salj@dindomän.com, etc.

Skapa e-postkonto:

• För att börja använda Oxxys e-posttjänst, behöver du ansluta en domän till din betalda prenumeration.
  • Gå till Kontoinställningar.
  • Klicka på Brevlådor.
  • Aktivera – du kommer att se den här knappen om ditt e-postkonto inte är aktiverat. När du klickar på den, kommer e-posttjänsten att aktiveras.
  • Skapa e-postkonto – klicka på den här knappen för att fylla i följande information:
    - E-post – skriv in din primära adress här. Du kan skriva vad som helst, t.ex. ditt namn, support eller kontor osv.
    - Välj det domännamn du vill konfigurera e-postkontot för från rullgardinsmenyn till höger om din primära e-postadress. Tänk på att du behöver publicera din webbplats för att se ditt domännamn i listan.
    - Lösenord – Ditt lösenord måste innehålla en liten bokstav, en stor bokstav, en siffra, ett specialtecken och måste vara mellan 8 och 32 symboler långt.

Avancerade inställningar:
    - Aktivera catch-all - ett catch-all e-postkonto är en postlåda som är konfigurerad att ta emot alla meddelanden som skickas till felaktiga / icke-existerande e-postadresser.
    - Skapa – klicka på knappen för att skapa ditt nya e-postkonto.

Vänligen ha i åtanke att det inte går att redigera din e-post efter att du skapat den. Du kan dock ta bort den och skapa en ny istället.

Få tillgång till din brevlåda:

Det enklaste sättet att gå till din brevlåda är via Oxxys webbmail. Besök https://oxxy.email/ och fyll i din e-post och ditt lösenord.

Koppla ditt e-postkonto till andra e-postprogram:

Du kan koppla din Oxxy-e-post till externa e-postprogram som Mozilla Thunderbird och Microsoft Outlook. Du kan också öppna din e-post i andra enheter som smartphones och surfplattor.

För att ställa in ditt e-postkonto måste du konfigurera följande inställningar:

Inkommande/Utgående Mail Server: mail.dindomän.com

Våra inkommande och utgående e-postservrar kräver autentisering, så se till att detta ytterligare krav uppfylls. Autentiseringsuppgifterna du behöver använda är:

Användarnamn: din e-postadress
Lösenord: lösenordet till din e-post

Våra inkommande och utgående e-postservrar arbetar med standardpostportar:
POP3/Inkommande/ – port 110
IMAP/Inkommande/ - port 143
SMTP/Utgående/ – port 25

Tänk på att vissa Internetleverantörer blockerar utgående port 25 för att förhindra skräppost. Om så är fallet med dig, konfigurera din utgående server till port 587 med SSL-krypterad anslutning.

Hantera e-postkonton:

När du har skapat ett e-postkonto kan du uppdatera relevanta uppgifter eller konfigurera ytterligare inställningar såsom autosvar, alias och inställningar för skräppost.

Ändra lösenord för e-postkonto:

• Gå till Kontoinställningar och klicka på Brevlådor.
  • Klicka på fliken E-postkonton – här kan du se alla dina brevlådor.
  • Om du inte hittar en viss e-postadress, använd filtret nedan.
  • Klicka på e-postadressen för att öppna inställningarna, eller välj ikonen under Alternativ.
  • Det första alternativet är Lösenord – fyll i ditt nya lösenord och bekräfta.
  • Klicka på Spara lösenord för att spara ändringarna.

Ställ in autosvar på din brevlåda:

Autosvar är svar som skickas automatiskt till mottagna mail.

• Gå till Kontoinställningar och klicka på Brevlådor.
  • Klicka på fliken E-postkonton – här kan du se alla dina brevlådor. Om du inte hittar en viss e-postadress, använd filtret nedan.
  • Klicka på e-postadressen för att öppna inställningarna eller välj ikonen under Alternativ.
  • Klicka på Autosvar:
    - Namn – det här är titeln på ditt autosvar så att du lätt kan känna igen det. Vänligen använd endast bokstäver och siffror.
    - Typ – välj typen av autosvar från rullgardinsmenyn.
    - Text – skriv meddelandet som ska skickas som ett automatiskt svar eller redigera det du har skrivit.
    - Använd för alla inkommande e-post? - om du har valt Nej, ange autosvarskriterier för vilka e-post som ska besvaras automatiskt.
  • Klicka på Lägg till Autosvar för att spara ändringarna.

Se Autosvars-alternativ:

Du kan se och redigera alternativen när som helst.

• Gå till Kontoinställningar och klicka på Brevlådor.
  • Klicka på fliken e-postkonton – här kan du se alla dina brevlådor.
  • Om du inte hittar en viss e-postadress, använd filtret nedan.
  • Klicka på e-postadressen för att öppna inställningarna eller välj ikonen under Alternativ.
  • Klicka på Autosvar:
  • Längst ner på sidan ser du en lista över alla autosvar som du har skapat för ditt e-postkonto. Du får åtkomst till varje autosvar genom att klicka på dess namn eller på ikonen Inställningar under Alternativ.
  • Klicka på Visa detaljer för att ändra autosvarets text eller kriterier.
    • Autosvars-innehåll – här kan du ändra texten på ditt autosvar.
    • Klicka på Lägg till kriterier om du vill lägga till kriterier.

Ta bort autosvar:

• Gå till Kontoinställningar och klicka på Brevlådor.
  • Klicka på fliken E-postkonton – här kan du se alla dina brevlådor.
  • Om du inte hittar en viss e-postadress, använd filtret nedan.
  • Klicka på e-postadressen för att öppna inställningarna eller välj ikonen under Alternativ.
  • Klicka på Autosvar:
  • Längst ner på sidan ser du en lista över alla autosvar som du har skapat för ditt e-postkonto. Du får åtkomst till varje autosvar genom att klicka på dess namn eller på ikonen Inställningar under Alternativ.
  • Klicka på Ta bort autosvar för att bekräfta. Tänk på att du också kommer att ta bort alla e-postfilter om du väljer det här alternativet.