Skapa en flerspråkig webbplats

Det finns olika sätt att skapa en flerspråkig webbplats:

Separata webbplatser för varje språk

Om du har en stor webbplats med många sidor och undersidor, är det bästa alternativet att skapa en separat webbplats för varje språk. Detta är lite svårt för du kan inte automatiskt kopiera designen på dina sidor och du kommer att behöva återskapa varje sida manuellt. Sedan kan du lägga till landsflaggor eller knappar som länkar till de nya webbplatserna överst på din huvudwebbplats.

Duplicera sidor

Om din webbplats inte innehåller många sidor och du bara vill översätta den till ett eller två andra språk, kan du göra detta genom att duplicera alla dina sidor och översätta texterna till det nya språket. Här kommer en steg-för-steg guide.

Steg 1: Skapa din webbplats på ditt primära språk. Detta är språket som du tror att de flesta besökare kommer att använda.

Steg 2: När du har skrivit klart allt på ditt primära språk, duplicera varje sida (vi erbjuder en sådan funktion. Klicka här för att få veta hur.) och översätt texten till det nya språket.

Steg 3: Ta bort de nya sidorna från huvudmenyn. Din huvudmeny ska endast innehålla sidorna på ditt primära språk.

Steg 4: Skapa en anpassad meny med hjälp av knappar. Den kommer att användas istället för din huvudmeny på de sidor som inte är på ditt primära språk. Ha i åtanke att varje knapp ska länka till respektive sida på det nya språket. Du kan utforma den på samma sätt som din huvudmeny.

Steg 5: Ta bort huvudmenyn från sidorna på andra språket och lägg till den nya anpassade menyn. Alla sidor med ditt primära språk ska ha huvudmeny (menyelementet) med länkar till sidorna som är skrivna på det språket. Alla andra sidor som är skrivna på det andra språket ska ha menyn du skapade själv med hjälp av knappar.

Steg 6: Lägg till länkar för de nya språken på din startsida så att dina besökare kan välja språket de föredrar. Du kan göra det med knappar, med text eller med språkikoner som du kan ladda ner från nätet. Ha i åtanke att det är jätteviktigt att länka till varje språk du har, inklusive det primära. Du behöver också fästa länkarna på alla sidor genom att markera de och klicka på Visa grupp på alla sidor (den gröna knappen i gruppens meny.)

Automatisk översättning

Oxxy erbjuder ett enkelt sätt för besökare att översätta en webbplats till flera språk med hjälp av Google Translate. Du kan ställa in denna funktion med vår Google Translate-widget. För ytterligare information klicka här.