E-postalias

Ett alias är ett namn som vidarebefordrar till ett e-postkonto vilket ger dig möjligheten att skicka och ta emot mail från flera olika e-postadresser i en inkorg. Om t.ex. John, är ansvarig för olika e-postadresser såsom sales@smallbiz.com och info@smallbiz.com kan han lätt skapa e-postalias (ett för sales och ett för info) så att han ska få alla mail till sin personliga e-post (john@smallbiz.com). Med Oxxys e-posttjänst kan du skapa så många e-postalias du vill oavsett vilket av våra premiumabonnemang du använder.

Lägg till e-postalias till ditt e-postkonto:

• Klicka på Kontoinställningar och gå till Brevlådor.
  • Gå till fliken Skapa e-postalias.
  • Under e-postalias ska du skriva det primära e-postaliaset och välja domännamnet kopplat till respektive e-postkonto.
  • Välj e-postmottagare för dina e-postalias från rullgardinsmenyn eller lägg till externa e-postmottagare.
  • Klicka på Skapa och lägg till alias.

Det finns ett till sätt att skapa e-postalias:

• Klicka på Kontoinställningar och gå till Brevlådor.
  • Gå till fliken E-postkonton där du kan se alla dina brevlådor.
  • Använd sökfiltret nedan för att hitta respektive e-postkonto.
  • Klicka på e-postadressen för att öppna inställningarna eller välj ikonen under Alternativ.
  • Klicka på Lägg till e-postalias.
  • Under e-postalias ska du skriva det primära e-postaliaset och välja domännamnet kopplat till respektive e-postkonto.
  • Välj e-postmottagare för dina e-postalias från rullgardinsmenyn.
  • Klicka på Lägg till E-postalias och spara ändringarna.

Hantera e-postalias:

• Klicka på Kontoinställningar och gå till Brevlådor.
  • Gå till fliken E-postalias som ligger brevid E-postkonton.
  • Använd sökfiltret nedan för att hitta respektive e-postalias.
  • Klicka på aliasadressen för att öppna inställningarna eller välj ikonen under Alternativ.
    • Visa mottagare – här kan du se alla mottagarna som vidarebefordras till ditt e-postalias. Om du bara har en mottagare, kan du ta bort ditt alias. Om du har skapat två eller tre mottagare, kan du radera dem genom att klicka på knappen Ta bort mottagare bredvid varje e-postadress.
    • Lägg till mottagare – här kan du lägga till fler mottagare till ditt e-postalias. Du kan antingen välja ett e-postkonto från rullgardinsmenyn eller lägga till en extern e-postmottagare.
    • Ta bort e-postalias – här kan du ta bort ditt e-postalias. Tänk på att detta automatiskt kommer att stoppa leveransen av inkommande e-post till dess mottagare.