Mobilversion

Oxxy ger en kraftfull lösning för användare som vill att deras webbplats ska se bra ut inte bara på skrivbordet, utan även på mobila enheter. Vår Mobilredigerare ger dig möjlighet att lätt skapa en separat version som ska visas på smartphones.

Du kan enkelt ordna, ändra storleken på elementen eller dölja dem från mobilversionen av din webbplats, så att dess utformning blir helt anpassad för mobila enheter. Skrivbordsversionens design och struktur förblir dock oändrade.

Tänk på att du först behöver skapa en skrivbordsversion av din webbplats för att kunna använda Mobilredigeraren eftersom du inte kan lägga till nya element utan bara ordna dem, ändra deras storlek eller dölja dem.

Hur öppnar man Mobilredigeraren?

För att gå till Mobilredigeraren klicka på Mobilvy-knappen som ligger i redigerarens högra sida: Mobile Editor icon

Flytta element

Mobilredigeraren ger dig möjligheten att flytta runt alla element på din sida. Klicka bara på ett visst element och dra det vart du vill.

Skicka framåt och skicka bakåt

I Mobilredigeraren kan du skicka element framför eller bakom andra. För att skicka ett element framåt ska du klicka på elementet så att menyn dyker upp och klicka på – Skicka grupp framåt: Bring Group to front

För att skicka ett element bakåt, klicka på andra ikonen – Skicka grupp bakåt: Bring Group to back

Ändra storlek på elementen

I Mobilredigeraren kan du ändra storleken på alla element så att de sitter bra på din mobilsajt. Klicka på elementet så att pilarna för storleksändring dyker upp. Dra pilarna tills elementet får storleken du önskar.

Dölj element

Mobilredigeraren ger dig möjligheten att dölja vissa element om du inte vill ha dem på din mobilsajt. För att göra det klicka på Dölj från mobilsajt (tredje knappen i elementmenyn): Hide from mobile icon

Du kan se alla dolda element genom att öppna Dolda Widgets som ligger till vänster: Hidden Widgets icon

Där kan du lätt återställa varje dolt element genom att klicka på Visa widget: Show widget icon

Du kan även förhandsvisa varje dolt element genom att hålla muspekaren över Dolda Widgets.

När du först byter till mobilvy, kommer du att se att några element saknas från dina sidor. Orsaken till detta är att alla former (cirkel, ruta, remsa, horisontell och vertikal linje) är dolda som standardinställning men du kan återställa dem från Dolda Widgets när som helst.

Navigering genom webbplatsidor

Navigeringen i mobilredigeraren är samma som i skrivbordsversionen. För att byta till en annan sida, öppna Alla sidor-panelen och välj sidan du vill redigera.

Tillåt mobilsajt

Skrivbordsversionen på din webbplats kommer att visas även på mobila enheter som standardinställning. Om du vill att smartphoneanvändare ska se mobilsajten, behöver du tillåta mobilversionen.

För att göra det gå till Webbplatsinställningar-panelen av din webbplats och kryssa i rutan Tillåt mobilsajt: Enable mobile site