Sätta upp Google Analytics

Google Analytics är den populäraste webbtjänsten för att spåra webbplatstrafik. Det är gratis och du kan få värdefull information om dina besökare och deras beteende på din webbplats.

Hur sätter man upp Google Analytics?

1. Skapa ett gratis-konto på Google Analytics
  2. Fyll i informationen som krävs
  3. Kopiera spårningskoden. Om du redan har ett konto hos Google Analytics, får du åtkomst till din spårningskod via Adminfliken.
  4. Logga in på ditt Oxxy-konto
  5. Gå till Sidinställningar och klicka på SEO-alternativ. Klistra in spårningskoden från Google Analytics i fältet Spårningskod. Klicka sedan på OK för att spara ändringarna.

Därefter kan du se din webbplats statistik genom att gå till Google Analytics startsida och logga in med ditt Google-konto. Tänk på att det kan ta upp till en vecka innan statistiken visas.