Frakt och skatt

I vår e-handelsmodul kan du ange olika frakt och skatteregler för de olika leveransområden som din butik täcker.

För att ange frakt och skatteregler:

1. I e-handandelssektionen, gå till Frakt och skatt menyn
  2. Under Leveransområde välj Lägg till område
  3. Välj land som denna regel gäller för. Du kan lägga till hur många länder du vill på samma sätt
  4. Under Frakt behöver du skapa en regel för varje område. Först klickar du på Lägg område och välj sedan för vilka av dina områden som denna regel gäller. Du måste ange följande information och klicka på Spara:
    • Namn på fraktföretag/fraktsätt
    • Beräknad leveranstid (tillval)
    • Taxa
  5. Under Skattesatser behöver du skapa skatteregler för de olika områdena Klicka först på Lägg till skattesats och välj sedan för vilka områden regeln ska gälla för. Du måste ange följande information och klicka på Spara:
    • Skattesats i procent
    • Välj om skattesatsen kommer att gälla för leverans
    • Välj om skatten kommer att ingå i priset

Observera att du antingen kan göra en frakt och skatteregel för flera områden i din butik eller så kan du göra olika frakt och skatteregel för varje område.