8 tips på hur du får fler kunder online

Småföretag behöver satsa lite mer för att bevisa att de är minst lika bra som de större konkurrenterna. För att skaffa sig ett namn krävs det vissa metoder som faktiskt inte får kosta så mycket. Att ditt företag behöver en egen hemsida är i dag en självklarhet men det finns mycket mer att tänka på. Nedan följer tips för hur du kan optimera din hemsida för att öka trafiken och få fler kunder.

Sökmotoroptimera

sökmotoroptimering

Nuförtiden finns det miljontals webbplatser därute så det är absolut obligatoriskt att sökmotoroptimerа din hemsida om du vill vara lätt att hitta på nätet. Om du finns med på de första sidorna av sökträffarna så kan du räkna med fler besökare eftersom de flesta som gör sökningar aldrig bläddrar längre än de första sidorna med sökresultat. Det finns gott om guider på nätet om hur man konfigurerar SEO-inställnigarna men du kan även anställa ett proffs att göra jobbet åt dig. Optimera ditt innehåll och arbeta med de sökord som mest används av din målgrupp.

E-postmarknadsföring

Enligt många experter är detta den mest effektiva digitala marknadsföringsaktiviteten. Om du har en hemsida, behöver du samla dina besökares e-postadresser för att skicka dem erbjudanden och värdefull information. Tänk på att inte skicka skräppost och skriva hur fråmgågsrikt ditt företag är – skicka rabbater och nyttig information om din verksamhet och dina tjänster istället.

Skapa annonser

SEO är viktigt men det kan ta ett par månader, upp till ett år, innan din webbplats får synligheten du önskar. Dessutom fungerar SEO inte alltid på grund av den stora konkurrensen som kanske har större budgetar. Om du behöver en snabbare eller effektivare metod kan du skapa annonser istället. Du kan lätt göra det med hjälp av olika plattformar bland annat Facebook och Google. Båda erbjuder massor av olika alternativ för online-annonsörer och det bästa är att du kan rikta dem till dina målgrupper och se till att dina potentiella kunder ser just din annons.

Dela med dig av kunskap

Folk älskar varumärken som ger värdefull information och gör dem att känna sig smartare. Det första och mest populära sättet att göra detta är att starta en blogg. Det är inte bara enkelt att publicera artiklar online men även bra för synligheten hos sökmotorer. Du ska dock inte bara skriva då och då och räkna med att ha en hel del trafik utan lägga till artiklar regelbundet. Ha också i åtanke att det kan ta ännu längre tid för att optimera ditt blogginlägg än att skriva det.

Ett annat bra sätt att dela med dig av kunskap är via webbseminarier. Ett webinar är ett seminarium men allt sker på nätet. Du kan använda Hangouts eller Skype eller någon annan programvara för videokonferenser. Webinars är ett bra sätt att engagera nya människor och locka potentiella kunder. Tänk på att du inte ska marknadsföra din produkt utan visa hur den kan lösa ett problem eller vara till nytta på något annat sätt.

Skriv en bra om Oss-sida

småföretag

Folk brukar lita på företag som de känner bättre så det är viktigt att berätta lite om dig och din verksamhet i din webbplats. Om oss-sidan är faktiskt en av sidorna som man brukar kolla in först. En välskriven sida om företaget och människorna bakom är ett tecken på trovärdighet och visar att du är en pålitlig partner.

Här är ett par saker att tänka på när det gäller om oss-sidan:

  • Prata med bilder – tala inte bara om vem du är, utan visa det med bilder
  • Visa fördelarna med ditt företag – säg inte bara att du är bäst. Visa vad ditt företag kan göra för att gynna andras liv eller arbete.
  • Var ärlig – försök inte att verka större än du egentligen är. Vid en viss punkt kommer folk att märka det.

Uppmana till åtgärder (CTA)

 funktioner på hemsidan för småföretag

Uppmaning till åtgärder (CTA) är en viktig del av varje modern hemsida. På så vis kan du lätt visa din webbplats syfte och uppmana dina besökare till en viss åtgärd till exempel köpa en viss produkt, komma i kontakt med dig, ladda ner en e-bok etc.

Vid utformningen av din CTA-knapp ska du tänka på flera viktiga faktorer, nämligen:

  • Texten till uppmaning till handling
  • Dess placering
  • Dess färg
  • Dess storlek
  • Vad den är omgiven av

Skaffa logotyp

En logotyp är det viktigaste igenkänningstecknet för många företag så det är väldigt viktigt att den ger ett bra första intryck. Med en väldesignad logotyp blir inte bara din webbplats snyggare – dina kunder får också lättare att känna igen ditt varumärke. Det finns mycket att tänka på när du skaffar en logotyp. Därför rekommenderar vi att du anlitar en proffs om du inte själv är designer. Kom ihåg att din logotyp bör vara enkel och inte så detaljerad men på samma gång intressant så att den inte glöms.

Ha med kundreferenser

Kundutlåtanden är kanske den mest trovärdiga typen av reklam. Nästan alla företag samlar in, publicerar och delar sina kunders nöjda upplevelser. Så istället för att säga hur bra ditt företag är, kan du helt enkelt låta dina befintliga kunder göra det. Dessutom är det ett bra sätt att få värdefull feedback. Sedan är det bara att lägga in dina kundreferenser på din hemsida så att dina framtida kunder kan se dem. Samla in referenser från mängd olika typer av människor fyllda med fördelar och konkreta exempel. Lämna inte något utrymme för skepticism! För att skapa trovärdiga kundreferenser behöver du mer information om din kund, till exempel ålder och jobbtitel. Du kan även lägga till bilder.

Vill du skapa en fantastisk hemsida och få kunder online? Varför inte börja nu?