9 misstag som du måste undvika på ditt företags webbplats

Att starta ett nytt företag kräver en hel del. Det är anledningen till att många småföretagare inte tänker på sin närvaro på nätet. Men med tanke på den tekniska utvecklingen så ger Internet en enorm möjlighet för företag från nästan varje bransch att få exponering och hitta nya kunder.

Att ha en webbplats för ditt företag är en bra start men det är långt ifrån tillräckligt om du verkligen vill dra nytta av närvaron på nätet. Du måste ha tydliga mål, ha en idé om vem du vill nå med den samt att besluta vem som ska att skapa din webbplats och ta hand om underhållet av den efteråt.

Men oroa dig inte. Om du redan har skapat en webbplats utan att haft dessa detaljer i åtanke, så finns det fortfarande tid att fixa till detta. För att göra det, kolla om du har gjort något av följande misstag på ditt företags webbplats.

Inte tillräckligt med information om ditt företag

Din webbplats handlar om att ge värdefull information till dina besökare så att de så småningom litar på dig och blir dina kunder. Ett av de vanligaste misstagen småföretagare gör är att inte inkludera tillräckligt med information om företaget självt. Ett bra sätt att åtgärda detta är genom att skapa en användbar och innehållsrik Om oss sida. Var noga med att inkludera så mycket information som möjligt i Om oss sektionen. Tydligt ange vad du gör och vad dina mål och värderingar är, men nöjd dig inte med detta. Berätta även din historia och dela några bilder. Besökare tycker om att lära sig om ditt företag och är mer benägna att engagera sig om de känner dig bättre.

Ingen kontaktinformation

Bland de vanligaste misstagen vi ser på småföretagares webbplatser är att de inte ger tillräckligt med kontaktuppgifter. Att göra det så enkelt som möjligt för dina besökare att komma i kontakt med dig är viktigt. Lägg ner lite tid på att tänka till över hur du ska ordna sidan för dina kontaktuppgifter. Inkludera så många sätt som möjligt att kommunicera med dig eftersom som människor föredrar olika sätt på hur de kan kontakta dig. Vissa kommer att skriva ett mail, andra kommer sannolikt att ringa dig. En annan bra idé är att inkludera ett kontaktformulär på sidan så att de enkelt kontakta dig utan att lämna din webbplats. Underskatta dessutom inte heller sociala medier som ett sätt för kommunikation. Håll koll på dina sociala medier profiler och svara varje gång när någon försöker nå dig där.

small business website mistakes

Ingen mobil webbplats

Du har verkligen missat någonting om du inte hört talas om diskussionen om mobilanvändning och mobilanpassade webbplatser. Den tid då mobila enheter endast användes för telefonsamtal och SMS är borta sedan länge. Nu äger de flesta människor en smartphone (eller kanske mer än en) och de använder den för att surfa på Internet med.

Föreställ dig att en smartphoneanvändare snubblar över din icke-mobilvänliga webbplats. Inte bra! Du kommer eventuellt förlora hen som en framtida klient. Men detta går ännu längre. Inte bara användare föredrar mobilvänliga webbplatser, sökmotorer älskar dem. Tidigare gjorde Google den så kallade “Mobilegeddon” – en uppdatering i deras sökalgoritm som handlar om att ge en fördel till mobilvänliga webbplatser i sökresultaten.

Så, om du är en av de småföretagare som har underskattat kraften i en mobilanpassad webbplats (och det finns en hel del av dem) ska du kanske tänka om snart.

Ingen CTA

Ett av de största misstagen vi ser på mindre företags webbplatser är avsaknaden av en tydlig uppmaning till handling (CTA eller Call-to-action). Vikten av CTA kommer från det faktum att du inte kan förvänta dig att besökare själva ska veta allt vad du vill att de ska göra. De behöver ibland en liten knuff i rätt riktning. Sättet att göra det är genom att inkludera CTA på dina sidor som signalerar vad nästa steg för din besökare är.

Tänk på att även om det primära målet för en CTA är att omvandla en besökare till en köpare, är detta inte alltid möjligt. Om din produkt till exempel är dyrare än konkurrenternas kan du inte förvänta dig att människor omedelbart ska klicka på “Köp”. Dock, så betyder detta inte att du ska ge upp användningen av CTA. I själva verket är de ganska användbara i många olika situationer, till exempel att ge särskilda rabatter, demos, verktyg, kontaktinformation och mycket mer.

small business website mistakes

En webbplats som inte är sociala medier vänlig

Ok, du vet nu att du måste ha en webbplats som är mobilvänlig, men du måste också göra den vänlig när det kommer till sociala medier. Att skapa en sociala medier-vänlig webbplats innebär att ge besökarna möjlighet att enkelt dela ditt innehåll med sin egen publik. Sättet att göra detta är genom att inkludera knappar för att dela i sociala medier på dina sidor. Knappar för att dela i sociala medier är främst förknippade med bloggar och nyhetssajter, men de passar bra för nästan varje webbplats och varje typ av innehåll i syfte att engagera.

Du analyserar inte

Ett stort misstag webbplatser för mindre företag gör är att inte använda en analysplattform. Att bli bekant med sådana verktyg (den mest populära är Google Analytics) är mycket viktigt för din framtida framgång. Att använda en sådan plattform är det enda sättet att få verklig och korrekt information om vad som händer på din webbplats. Google Analytics kan ge dig massor av nyttiga data om trafiken på din webbplats – hur många besökare du har, varifrån de kommer, hur mycket tid de tillbringar på dina sidor och så vidare.

Att öppna ett Google Analytics-konto går supersnabbt. Du behöver sedan bara lägga till spårningskoden på din webbplats och efter 24 timmar kommer du att börja ta emot information. Detta är en av de första sakerna du måste göra när släpper ditt företags nya webbplats.

small business website mistakes

Använda sig av en gratis underdomän

Det är stämmer att många mindre företag inte har en stor budget för marknadsföring och vill använda kostnadsfria tjänster så mycket som möjligt, men att skapa din hemsida på en gratis underdomän är ett stort misstag. Ett nytt domännamn kostar inte mycket alls (Vi kommer även att ge dig en gratis om du registrerar dig för ett årsabonnemang) men är ett villkor för ytterligare framgång. Ingen tar webbplatser med fria underdomäner på allvar, det ser helt enkelt inte professionellt ut.

Navigeringen är inte tillräckligt bra

När du funderar över strukturen på din webbplats, måste du tänka på hur besökarna navigerar genom dina sidor. Först av allt, är det viktigt att de inte går vilse på din webbplats. Detta innebär att det inte ska finnas några sidor utan några länkar på dem till andra sidor
och till startsidan. För att uttrycka det enkelt – gör aldrig stäng knappen det enda alternativet för besökarna.

Dessutom måste du se till att det inte finns några sidor på din webbplats som inte kan nås om detta inte är syftet. Det vanliga scenariot är att du måste ha länkar till dina sidor någon annanstans på din webbplats.

Ingen SEO

OK, din webbplats är klar och finns där ute på webben. Det finns vanligtvis tusentals andra webbplatser i din bransch också. Din nya webbplats har ingen chans att stå ut i mängden utan hjälp av innehållet på din webbplats. Det är här Sökmotoroptimering (SEO) kommer in. Många småföretagare tror att användare magiskt kommer att känna till webbplatsen när de skapat den. Men detta kommer inte att ske. Det är en bra idé att lägga lite av budgeten på SEO, om du förlitar dig på din webbplats för att generera försäljning och nya kunder.

Vill du ha den perfekta webbplatsen för dig? Varför inte börja nu?

[fbcomments]