5 smarta sätt att få fler kunder

Vanligtvis skapar företag en webbplats för att hitta nya kunder. Men det innebär inte att det bara räcker med att finnas online. Vi ser många företag med fina webbplatser som bara sitter och väntar på att mirakel ska ske. Men det är inte riktigt hur det fungerar. För att få ut maximal effekt av din närvaro online, måste du investera i din onlinestrategi hela tiden.

Det första du behöver ha i åtanke är att saker och ting inte sker av sig själv. Du behöver ständigt anstränga dig för att vara framgångsrik. I själva verket är problemet att många inte inser detta och när de ser att deras hemsida inte är lika effektiv som de trodde, tror de att problemet är webbplatsen eller bara att vara online inte kommer att fungera för dem. Först när du har insett att du behöver lägga ner mer tid, kommer du att få fler kunder.

Här är ett antal saker du kan göra:

Investera i SEO

Bränn inte hela din marknadsföringsbudget på din webbplats. Spara lite pengar för sökmotoroptimering också. Saken är den att det finns miljontals webbplatser där ute och det är inte lätt att hitta just din webbplats om du inte gör någon sökmotoroptimering.

Det finns gott om guider på nätet om hur man gör sökmotoroptimering för det lilla företagets webbplats. Men kom ihåg att om du klantar till det, kan det hända att du blir bannlyst hos Google. Så, om du inte är säker på vad du gör och du inte har tillräckligt med tid för att lära dig hur, låt någon som kan det göra det åt dig.

Skapa några annonser

SEO är bra, men vad många människor inte kommer att berätta för dig är att det är långsamt och att det inte alltid fungerar. Först av allt, SEO är långsamt eftersom du inte bara kan tala om för Google “Se, min webbplats är fantastisk, varför visar ni inte den bland de första sökresultaten baserat på mitt primära nyckelord”. Vanligtvis tar det 6 månader eller till och med upp till ett år för att få ett bra SEO-resultat och om du inte har tid att vänta, behöver du något som fungerar snabbare.

För det andra så fungerar SEO inte för alla. I vissa nischer, är det så svårt att få ett bra SEO resultat att det är bättre att du inte använder det alls om du inte har en enorm budget för det. Dessa nischer är där det finns många konkurrenter med enorma budgetar för SEO. Dessutom, fungerar inte SEO i nischer där den potentiella kunden inte alltid är medveten om vad hen vill köpa. Detta innebär att om ingen faktiskt söker efter det på Google, så är det ingen idé att investera SEO.

Så, om du antingen behöver snabba resultat eller tror att SEO inte kommer att fungera för dig, kan du skapa annonser på nätet. Här kommer vi inte att gå in på detaljer om annonsering på nätet eftersom det finns gott om guider om det. Vad du i princip behöver veta är att du enkelt kan annonsera på plattformar såsom Facebook och Google. Båda erbjuder en mängd alternativ för online-annonsörer och det bästa är att du exakt kan rikta annonserna till dina potentiella kunder och se till att de ser din annons.

E-postmarknadsföring

Enligt många experter är e-postmarknadsföring den mest effektiva digitala marknadsföringen. Så, om du har en hemsida, vill du definitivt samla besökarnas e-postadresser för att skicka dem erbjudanden eller annan information. Om du säljer produkter, kan du till exempel skicka rabatterbjudanden via e-post. Folk kommer att uppskatta detta och vilja ha ännu mer. Du kan också skicka annan information som är värdefull för dina kunder. Se bara till att du inte spammar dem och kom ihåg, ingen vill läsa en artikel om hur fantastiskt ditt företag är.

Hur kommer man igång med marknadsföring på nätet?

Det är faktiskt lättare än du tror. Du lägger bara till ett formulär för e-postregistrering på din webbplats och börjar samla in e-postadresser. Vanligtvis erbjuder de flesta plattformar för e-postmarknadsföring detta. Efter det behöver du bara skapa bra innehåll och planera in kampanjen i din e-postmarknadsföring. Du kan använda vilken plattform du vill, bara i Googles programvara för e-postmarknadsföring kommer du se att det finns många alternativ.

Var aktiv på sociala medier

Din webbplats är viktig, men den räcker inte till för en komplett online-närvaro. Det är mycket viktigt att finnas på sociala medier också. Fördelarna med att vara aktiv på sociala medier är flera. Först av allt, kan du genom att vara närvarande där, dra nytta av den redan etablerade publik de har. För det andra, sociala medier profiler och sidor rankas bra på sökmotorer, som ger mer synlighet för ditt varumärke. Genom att vara aktiv på sociala medier är ett bra sätt att interagera med människor som är viktigt för att bygga upp förtroende och varumärkeskännedom.

Det är helt upp till dig vilka sociala medier kanaler du väljer, oftast behöver du inte vara närvarande på varenda en. Undersök var dina potentiella kunder är och var där.

Sprid kunskap

Folk älskar varumärken som ger värdefull information och som gör att de känner sig smartare. Det finns flera olika sätt att sprida kunskap på nätet. Ett sätt och kanske det mest populära sättet är genom att starta en blogg. Att blogga är bra och det är inte bara ett enkelt sätt att publicera artiklar online men också bra för att bli synlig i sökmotorer. Den enda nackdelen är att du måste vara ihärdig. Du kan inte bara skriva en artikel vid något enstaka tillfälle och räkna med att det genererar mycket trafik. Också att skriva artikeln är bara början, ibland tar det ännu längre tid för att marknadsföra ditt blogginlägg än att förbereda det. Dessutom, om du kan producera längre och mer djupgående innehåll så kan du även skriva en e-bok eller publicera en fallstudie.

Ett annat bra sätt att sprida kunskap är via webbseminarier. Ett webinar är som ett seminarium, men på nätet. Du kan använda dig av Google Hangouts, Skype eller någon annan tjänst eller programvara för videokonferenser för ändamålet. Webinars är ett bra sätt att engagera nya människor.

Hur man använder Webinars?

Det är viktigt att du inte bara använder webinars för att marknadsföra din produkt. Ett bra ämne för ett webbseminarium är att visa hur din produkt eller tjänst kan lösa ett verkligt problem.

[fbcomments]