11 konstiga företag som faktiskt är lönsamma

Innovation och kreativitet är ofta faktorerna som avgör om ett företag kommer att lyckas eller inte. Men ibland kan till och med kreativiteten bli för mycket. Här kommer än lista med märkliga företag med som trots sina konstiga idéer tjänar miljoner.

Something Store

gift-553144_1920

Har du någonsin velat köpa någonting utan att veta exakt vad? Då kommer Something Store till pass. Du kan köpa „någonting“ för 10 dollar och få veta vad du egentligen köpt när det levereras. Det kan vara allt möjligt, från böcker och sällskapsspel till gourmemat m.m.

Pet Rock

husdjursten, petrock

Drömmer du om ett husdjur som inte kräver någon vård alls? Då vänd dig till Pet Rock (dvs husdjursten). 1975 kom reklamchefen Gary Dahl på iden om Pet Rock. Bara på ett år lyckades han sälja 1,5 miljoner husdjursten (4 dollar st.) och blev miljonär. Nu kan du köpa en husdjursten för 19,95.

Anger Room

knytnävsslag, slå

Om du brukar ilskna till när något inte blir som det ska, är Anger Room det perfekta stället för dig. Anger Room simulerar en verklig arbetsplats eller hus där du kan gå bärsärkagång. Enligt företaget är detta ett av de bästa sätten att hantera stress och ångest. Du kan även köpa ett presentkort för dina vänner eller familj!

Furniture for slobs

slarvig, slusk

Om du bor i ett hus fullt av barn som hela tiden stökar till och har ett husdjur, kan du köpa möbler för sluskar från Slobproof. De är gjorda av ett speciellt tyg som aldrig blir smutsigt.

The million dollar homepage

mdh

2005 ville Alex Tew, en student från England, samla in pengar till sin universitetsutbildning och kom på en ganska konstig idé som gjorde honom till miljonär. Han skapade en hemsida som består av 1 miljon pixlar och lyckades sälja dem i 10 x 10 block för $ 1 per pixel.

Milliondollarpage.com blev en av de mest populära webbplatserna på Internet och ett av de största internetfenomenen. Från och med 2015 är webbplatsen tillgänglig igen så du kan kolla upp den.

”Watch me Eat”-trenden

french-fries-932849_1920

”Watch me Eat”-trenden är populär främst i Sydkorea och människor tjänar tusentals dollar varje månad på att äta framför kameran. Tydligen tycker koreaner att det är mycket avkopplande och roligt att titta på andra människor medan de äter och de är till och med villiga att spendera pengar för det!

Yo

yo

Yo är en meddelandeapp som WhatsApp eller Hangouts men med den skillnaden att du kan skriva en enda sak till dina kontakter – Yo! Så du har en lista med dina vänner precis som i andra program, men du kan inte ha en normal konversation med dem, utan endast säga Yo! Ganska dumt, va? Tja, appen har fått mer än 1 miljon dollar i investeringar och blir mer och mer populär. Konstigt!

Icanhascheezburger.com

katter

Katter på internet kan göra dig rik och Icanhascheezburger.com är bevis på det. Sajten publicerar videor och bilder med djur (vanligtvis katter) med en rolig bildtext. Det är en av de mest populära webbplatserna på nätet i sitt slag. Bloggen skapades 2007 av Eric Nakagawa och hans vän Kari Unabesami.

Alibi Network

excuse

Har du någonsin varit på ett awkward möte och försökt komma på en ursäkt för att lämna? Eller i klubben när din älskade tror att du är hos dina föräldrar? Det är då Alibi Network kommer väl till pass. Företaget erbjuder ursäkter och alibin för varje situation.

I Do, Now I Don’t

vigselringar

vigselringar

Vad hade du gjort om din älskade lämnade dig efter att du köpt vigselringar för 10,000? Kanske sälja dem? Jo, men vad händer om de erbjuder dig 3k för ringen? Skulle du vara glad och acceptera erbjudandet? Det är berättelsen om grundaren Josh Opperman. När man står inför detta problem han bestämde sig för att bryta status quo och bygga en marknad för människor att sälja smycken de inte behöver längre. En ganska konstig idé, men mycket framgångsrik.

Soccer Collies

collie hundar

Tanken slog grundaren Mark Lukas när han såg sin hund leka med en boll utanför hans hus. Han grundade sedan företaget som sätter människor mot collie hundar i en fotbollsmatch. Nu reser Lukas och hans hundar runt i USA och spelar fotboll mot människor.