12 Webbdesigner du måste följa på Twitter

Ett av de bästa sätten att hitta inspiration för ditt nästa projekt och hålla koll på de senaste trenderna i branschen är att följa och samarbeta med andra webbdesigner på sociala medier. Twitter är ett av de populäraste sociala nätverken bland webbdesigner där man kan hitta en hel del populära namn. Här kommer några av de bästa webbdesignerna som du definitivt borde följa.

Jeffrey Zeldman (@zeldman)

Jeffrey Zeldman är en av de populäraste webbdesignerna i världen. Han har skrivit den berömda boken “Designing with Web Standards”.  Han är den drivande kraften bakom plattformen A List Apart. Han är ganska aktiv på Twitter där han delar sig av med nyttig information om webbdesign.

Aral Balkan (@aral)

Aral Balkan är entreprenör och huvuddesigner på Ind.ie. – ett företag som kämpar för social rättvisa och skyddar privatlivet online. Aral deltar ofta i populära konferenser runt om i världen, och förespråkar en Internetmiljö där man respekterar allas privatliv. I sitt Twitter-konto delar han en hel del intressanta industrirelaterade nyheter, liksom artiklar om integritet m.m.

Chris Kaufman (@kauf)

Det ä ringen överraskning att Chris Kaufman är en av de mest inflytelserika webbdesignerna med drygt 200K följare. Han är medgrundare och kreativ chef på UpTo. I Twitter delar han med sig av nyttig information om business, bland annat artiklar om entreprenörskap samt olika resurser med verktyg som du kan testa. Du kommer säkert lära dig något nytt varje dag om du följer honom på Twitter.

Ethan Marcotte (@beep)

Ethan Marcotte är ett annat populärt namn i webbindustrin. Det var faktiskt han som myntade begreppet “responsiv webbdesign” för några år sedan så det är värt att kolla in hans profil om du vill veta mer om det.

Veerle Pieters (@vpieters)

Veerle Pieters är en populär designer från Belgien. Hon grundade designföretaget “Duoh!” och är även känd för sina CSS-handledningar och andra insikter hon delar i sin blogg. Följ henne på Twitter så kommer du se massor av nyttiga artiklar och länkar om design.

Chris Coyier (@chriscoyier)

Chris Coyier är ett välkänt namn i webbdesignbranschen. Han är den drivande kraften bakom två stora projekt – CodePen och CSS-Tricks. CodePen är en plattform för front-end utvecklare som låter dem skriva HTML, CSS och JavaScript direkt i webbläsaren och omedelbart förhandsgranska sin kod. CSS-tricks är en portal om webbdesign och webbutveckling där du kan hitta massor av artiklar om dessa ämnen. Chris Twitter-konto är också en bra källa som du borde kolla på.

Dan Cederholm (@simplebits)

Dan Cederholm är grundaren av Dribbble – en av de mest populära plattformarna som låter designers dela med sig skärmbilder av sina verk med samhället. Han har även skrivit ett flertal böcker om design och talar ofta vid olika konferenser och evenemang. Han har också en riktigt trevlig blogg – SimpleBits där du kan hitta massor av nyttig information.

Eric Meyer (@meyerweb)

Eric Meyer är en välkänd expert på HTML och CSS och har startat och jobbat på många projekt inom detta område. Med mer än 88K anhängare på Twitter är Eric Meyer helt klart en inflytelserik figur i webbsamhället så vi rekommenderar att du tar en titt på hans artiklar om webbindustrin.

Brad Frost (@brad_frost)

Brad Frost är webbdesigner från USA och är en av de mest aktiva medlemmarna i designervärlden. Han deltar i många olika event där han visar tydligt att han verkligen brinner för det han gör. Han är den drivande kraften bakom några riktigt coola projekt, bland annat patternlab.io och Mobile Web Best Practices. Enligt vår mening är hans Twitter-profil en av de bästa på denna lista eftersom den erbjuder riktigt värdefull information.

Tobias van Schneider (@schneidertobias)

Tobias van Schneider är en tysk designer som har arbetat på några av de största företagen i världen, bland annat Google, Spotify, BMW och Red Bull. Han är också ganska aktiv på Twitter och om du vill veta mer om honom och få hans rekommendationer kan du ange din e-postadress här.

Chris Spooner (@chrisspooner)

Chris Spooner är designer och bloggare. Han står bakom flera bloggar – sin personliga blogg chrisspooner.comBlog.SpoonGraphicsLine25, samt en YouTube-kanal om gaming. Chris Spooner hinner dock även skriva i sin Twitter-profil där du kan hitta alla hans bloggartiklar, samt guider. Hans 85K efterföljare är ett bevis på att han definitivt förtjänar att vara med i den här listan.

Luke Wrobolewski (@lukew)

Sist men inte minst kommer Luke Wrobolewski. För närvarande är han produktchef på Google. Han är också medgrundaren av framgångsrika företag, bland annat Polar och Begcheck som senare förvärvades av respektive Google och Twitter. Han har också skrivit en hel del artiklar samt böcker om webbdesign. Om du vill läsa om tankar kring de senaste trenderna inom webbdesign kolla in hans Twitter-konto.