10 verktyg som varje entreprenör bör känna till

Att vara entreprenör handlar om att brinna för det man gör och förverkliga sina idéer och drömmar. Det gäller att jobba hårt, ta hänsyn till en del regler och ha många roller. Det kanske låter alltför tidskrävande men det blir betydligt lättare om man använder sig av hjälpsamma verktyg på nätet som är avsedda för småföretag. Nedan följer en lista med programvaror som kan underlätta ditt arbete.

Projektledning

Basecamp

Basecamp - verktyg för småföretag

Basecamp är ett av de populäraste verktygen för projektledning.  Användaren har tillgång till en anpassad instrumentpanel med information om olika projektaktiviteter. Med Basecamp kan du bland annat tilldela uppgifter, föra diskussioner med dina anställda, ange tidsfrister m.m. Priserna börjar från 20$ i månaden men det finns även en gratisversion.

Samarbete

Slack

slack - verktyg för småföretag

Det blir rörigt när en del av dina anställda skickar mail till varandra, andra använder Skype medan en tredje grupp direkt kommer till dig för att pratas vid. Du kan underlätta kommunikationsprocessen med Slack – ett bra alternativ med nyttiga funktioner. Där kan ni skapa olika kanaler för de olika ämnen ni behöver diskutera och dela filer eller flytta dem till en molnlagringstjänst.

Bevara dina filer

Dropbox

Dropbox - verktyg för entreprenörer

Ibland är det svårt att dela filer med andra teammedlemmar. En molnlagringstjänst såsom Dropbox kommer till nytta när du vill ge tillgång till filer i din dator till vissa medlemmar. Om du inte behöver ett stort lagringstutrymme kan du nöja dig med gratis version som erbjuder 5GB.

Webbplatsbyggande

OxxyOxxy hemsideprogram - skapa din hemsida

Oavsett vad slags företag du driver behöver du definitivt finnas på nätet. Ett kostnadseffektivt sätt att bygga din webbnärvaro är med hjälp av ett hemsideverktyg som Oxxy. Du kan lätt skapa din egen hemsida och utforma den precis som du vill ha den. Du kan även anlita ett designerproffs att bygga den och sedan göra ändringar själv om det behövs. Om du vill veta mer om vår plattform, besök vårt Hjälp och Support center eller prova vår gratis version.

Hantera dina sociala nätverk

Hootsuite

Hootsuite - verktyg för entreprenörer

Betydelsen av sociala medier i marknadsföringsvärlden blir allt större. Nästan alla företag vare sig B2B eller B2C använder sig av sociala nätverk för att stärka sitt varumärkes närvaro. Verktyget Hootsuite hjälper småföretagare att planera och schemalägga innehållet på sociala medier samt erbjuder rapporter om deras företagsprofiler.

Hantera mänskliga resurser

TribeHR

TribeHR - verktyg för entreprenörer

TribeHR är en programvara som underlättar för småföretag att hantera allt som har att göra med mänskliga resurser. Appen erbjuder nästan alla funktioner du behöver för att bland annat göra anteckningar om dina anställda, spåra deras semestrar, lägga till platsannonser, övervaka medarbetarnas prestation och utveckling etc. Om du är småföretagare kan du använda ett paket för upp till 15 anställda som kostar $19 i månaden.

Håll koll på dina idéer

Evernote

Evernote - verktyg för entreprenörer

Man kommer på bra idéer när man minst anar det. För att hålla reda på dem rekommenderar vi varmt Evernote. Där kan du skriva ner och ordna dina tankar, spara artiklar och bilder från nätet m.m. Du kan prova gratisversionen som erbjuder alla generiska funktioner men det finns även ett premiumpaket för $5 i månaden. För större företag och fler användare kostar paketet $10 i månaden.

Hantera dina juridiska dokument

Docracy

docracy - verktyg för entreprenörer

Docracy är ett verktyg som hjälper dig hålla ordning på din juridiska information. Sajten erbjuder gratis dokument som kommer till pass i de vanligaste situationerna. Detta är väldigt nyttigt för startups för man slipper betala för en advokat men det gäller endast ifall situationen inte är komplicerad. Experter brukar säga att Docracy i juristvärlden är motsvarigheten till GitHub för utvecklare.

Håll koll på statistiken

Google Analytics Google analytics - verktyg för entreprenörer

Ett konto hos Google Analytics är obligatoriskt om du vill förbättra din hemsidas prestation och stärka din webbnärvaro. Detta kraftfulla verktyg erbjuder värdefull statistik om dina besökare bland annat hur de hittat din hemsida, vad de gör på din hemsida osv.

Kundtjänst

Zopim

Zopim - verktyg för entreprenörer

Nöjda kunder är utan tvekan nyckeln till ett framgångsrikt företag så det är otroligt viktigt att man besvarar förfrågningar på det snabbaste och bekvämaste sättet. Zopim är en chatt i realtid som du kan integrera med din plattform eller webbplats för att kunna sedan kommunicera med dina kunder via webbapplikationen. Om du är den enda som hanterar förfrågningar chatt kan du använda gratisversionen. För större grupper där grundpaketet och avancerade paketet som kommer för $ 11,2 i månaden och $ 20 i månaden.