Därför måste du starta en företagsblogg

Funderar du på att starta en företagsblogg? Det är klart att det kräver lite tid och arbete men det är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra ditt företag på nätet, lära känna dina kunder bättre och utveckla din verksamhet. Om du ändå inte riktigt förstår fördelarna med att starta en blogg hittar du nedan en lista med skäl till varför ditt företag skulle kunna dra nytta av det.

En företagsblogg driver trafik till din hemsida

ökad trafik

 

Genom att blogga regelbundet kan du hamna högre i sökmotorernas rankningar. Dina blogginlägg skapar trafik på sikt för de är sökbara på Google och andra sökmotorer långt efter att du publicerat ett inlägg. Till skillnad från sociala medier är det inte bara de senaste inläggen som räknas utan även gamla inlägg som drar trafik till din hemsida, dvs så länge de finns kvar.

Ett kostnadseffektivt sätt att stärka ditt varumärke

Vill du få fler besökare och ökad försäljning? Bloggen är det perfekta sättet att etablera expertis och exponera dina tjänster och service. Ditt varumärkes närvaro växer vilket ökar chansen att det sprids till kunder som tidigare inte känt till ditt företag. På så sätt drar du också ner på kostnaden av övrig annonsering.

Företaget får ökat förtroende

Om ditt företag har en blogg så kan du skapa förtroende och visa personlighet vilket är väldigt viktigt för dina kunder. Genom att dela med er av er vardag på kontoret visar ni att ni är ett levande företag och dina potentiella kunder känner sig trygga när de vet vem som står bakom tjänsten de kommer att använda. Så tveka inte och ge dem möjlighet att lära känna dig och företaget!

Uppvisning av kunskap

kunskap

Genom att du delar med dig av nyttiga tips, trender inom ditt område eller nyheter kring dina varor eller tjänster kommer du inte bara inspirera dina kunder utan också hjälpa dem vilket de säkert kommer att uppskatta. Detta ger läsaren ett större förtroende för företagets expertis inom området. Det är svårt att övertyga någon genom att säga att man är bra. Det gäller att visa kunskap och närvaro på ditt område.

Ett fantastiskt sätt att kommunicera med dina kunder

På din blogg sprider du nyttig information. Där kan du berätta vad som händer i ditt företag, tipsa om nya produkter eller tjänster, ge råd om användning, dela med dig av egen erfarenhet, dina åsikter m.m. Även om du redan gör det på Facebook och andra sociala medier, kan du skriva mer ingående inlägg på din blogg. Genom att skapa innehåll som är inspirerande och utbildande, till och med underhållande så skapar du samtidigt engagemang och får dina besökare att dela dina intressanta artiklar i sina sociala kanaler. Så får du spridning av din blogg och hemsida helt gratis. Dessutom har du också möjligheten att kommunicera med kunder och få värdefull feedback.

Att sammanfatta det hela kan en bra företagsblogg lyfta ditt företag. Det gäller att skriva nyttigt och varierande innehåll baserat på din verksamhet. Om du gör detta till en del av din marknadsföringsplan kommer du säkert skapa trovärdighet och få fler kunder.