Snabbguide: Skapa din egen hemsida med Oxxy

Vill du skapa din hemsida själv och förbättra din närvaro på nätet? Med vårt intuitiva verktyg kan du anpassa din hemsida precis som du vill ha den utan att programmera. Du har full kontroll över din hemsida och kan skräddarsy utseendet efter dina önskemål med vår kompletta uppsättning av designverktyg och effekter. Om du vill se hur det funkar i praktiken prova gärna vår gratis version och lär känna vårt hemsideprogram!

Här följer en snabbguide om hur du använder huvudfunktionerna som Oxxy tillhandahåller.

Lägg till element

Lägga till element i Oxxy

Verktygsfältet ger dig möjligheten att lägga till massor av element på din hemsida. Det är väldigt flexibelt och går att flytta runt genom att dra och släppa. Klicka bara med muspekaren på pilsymbolen och flytta det vart du vill. Längst ner finns knapparna Ångra, Göra om, Kopiera och Klistra in. Du kan också kopiera med kortkommandot Ctrl+C och klistra in med Ctrl+V.

Hantera dina sidor 

Redigera sidor i Oxxy

Alla dina webbsidor hittar du i vänstra panelen. Bredvid varje sida finns en meny med följande funktioner: stil, redigera, duplicera och ta bort sida. Du kan anpassa färgen, typsnittet och bakgrunden för din webbsida. Via “Sidinställningar” kan du även hantera sidans information och SEO-inställningar. Du kan också ändra sidordningen genom att dra och släppa vilket kommer att synas i navigeringsmenyn.

Hantera dina domäner

Gå till “Webbpaltsinställningar” för att hantera dina domäner. Under “Domännamn” ser du den domän som du för närvarande har tilldelat och en rullgardinsmeny med alla dina domäner. Du kan alltid lägga till en annan domän genom att klicka på knappen för detta. Då kommer du tas vidare till “Kontoinställningar” där du kan fortsätta processen.

Hantera SEO-inställningar

SEO-inställningar hos Oxxy

Med Oxxy kan du även hantera synligheten för sökmotorer. Din hemsida är redan från början optimerad men det finns fler saker du kan göra för att hamna högre upp i sökresultaten. Du kan även lägga till din Google Analytics-spårningskod för att kolla hemsidans prestation och få statistik såsom antalet besökare som kommer till din hemsida, hur länge de stannar där och vilka sökord de använt för att hitta dig.

Bli designer för din egen hemsida

Utforma sidor hos Oxxy

Varje element har sin egen redigerare som ger dig möjligheten att skräddarsy dess utseende på sidan. Funktionerna är olika beroende på elementets drag och syfte. För att komma igång klicka på penselikonen. Sedan kommer du se alternativ för redigering som gäller för just detta element bland annat Bakgrund, Inre och Yttre ram, Inre och Yttre glöd, Skugga. Element som innehåller text har fler formateringsfunktioner. Du kan justera typsnittet, ändra textfärgen i dess tre olika lägen, anpassa teckenstorleken och lägga till andra effekter såsom textskuggning.

Din sida är indelad i tre områden som du kan skräddarsy som du vill – sidhuvudet längst upp, innehållsområdet och sidfoten längst ner. Elementen du placerar i sidhuvudet och sidfoten kommer att visas på alla sidor som till exempel din logotyp eller din meny. Du kan anpassa de olika områdena var för sig eller hela bakgrunden på en gång. Områdena på din hemsida är uppdelade i “Bredbildsbakgrund” och “Huvudbakgrund”.

sdd

Hantera flera hemsidor hos Oxxy

Med hemsideprogrammet Oxxy kan du hantera flera hemsidor från ett enda konto. Du kan förhandsvisa och spara din hemsida innan du går online. Efter att du har publicerat din hemsida kan du klicka på knappen “Länk till aktiv webbplats” som tar dig direkt till din hemsida. Du kan även välja “Avpublicera webbplats” om du vill ta bort den från Internet.

Vill du bygga den perfekta hemsidan? Varför inte börja nu?