Så här fixar du en framgångsrik hemsida

Du kanske tror att 5 minuter inte räcker till att göra någon förändring på din hemsida men du har fel. Du kan få din hemsida att se proffsigare ut och locka fler besökare med hjälp av dessa snabba fixar på bara några minuter.

Lägg till Sidtitlar

fixar

Sidtiteln visas på flera viktiga ställen, bland annat sökmotorer och fliken i webbläsaren. Titeln underlättar för sökmotorer att avgöra vad sidan handlar om. Dessutom kan användaren snabbt avgöra om sidan är relevant för deras sökfråga. Därför ska du se till att dina sidtitlar innehåller dina viktigaste sökord samt ditt varumärke. Var noga med att hålla längden upp till 70 tecken eftersom sökmotorer inte kommer att visa något utöver detta.

Om du använder Oxxy för att bygga din hemsida, kan du enkelt ange sidtitlar från panelen Sidinställningar.

Anpassa webbadressen

fixar

Precis som sidtiteln ger även webbadressen viktig information till Google och andra sökmotore. Därför är detta väldigt viktigt ur ett SEO-perspektiv. Se till att  din webbadress är läsbar och använd alltid bindestreck för att separera orden.

Lägg till sidbeskrivningar

fixar

Sidbeskrivningen, även kallad metabeskrivning, är den text som syns under sidans URL i sökresultaten. Det är ett bra sätt att ange kortfattad sammanfattning av varje sidas innehåll.

Om du inte sätter en unik beskrivning för varje undersida, kommer Google att ta fram en beskrivning istället.

Detta kanske verkar tidskrävande men det är oerhört viktigt att ha bra metabeskrivningar för det bidrar till ökad trafik. Så se till att ge ett gott första intryck när användarna hittar din webbplats via sökmotorer.

Lägg till Google Analytics-spårningskod

fixar

Om du inte använder Google Analytics för att övervaka trafiken till din webbplats, måste du göra det så fort som möjligt. Det tar bara några minuter att sätta upp ett Analytics-konto. Du behöver först registrera dig med ditt Google-konto och lägga till spårningskoden på din webbplats. 24 timmar efter att du gjort det kan du få information om din hemsida.

Google Analytics ger dig nyttig information om dina besökare och deras beteende på din webbplats. När du vet vad dina besökare behöver och letar efter, kan du optimera din webbplats för att få fler kunder.

Lägg till en favicon

fixar

Favicon är den lilla ikonen som visas på webbläsarens flik bredvid sidtiteln. Använd din logotyp som favicon för att få din hemsida att se pålitlig och proffsig ut. Så kommer dina besökare också ha lättare att känna igen dig. Du måste ladda upp din favicon i Ico-format. För att omvandla din önskade bild till Ico, ladda upp filen på favicon-generator.org eller favicon.cc eller en liknande sajt.

När du har genererat din favicon behöver du gå till panelen Webbplatsinställningar och ladda upp den där. Tänk på att den här funktionen endast är tillgänglig för betalplaner.

Lägg till sociala medier-knappar

fixar

Sociala medier är en viktig del av varje företags marknadsföringsstrategi eftersom det är effektivt och billigt. Dessutom kan du också tjäna mycket på att låta dina besökare dela ditt innehåll genom att lägg till dela-knappar på dina sidor. Och trots att det är ganska oklart om detta är en rankningsfaktor, kommer ett stort antal delningar och gilla-markeringar definitivt att locka fler besökare samt potentiella nya kunder.

Om du använder Oxxy, kan du enkelt lägga till alla typer av sociala knappar från alla de stora sociala medierna – Facebook, Twitter och Google+. Att lägga till sådana knappar tar bara några minuter men fördelarna med det kan vara enorma!

Lägg till rubriker till varje sida

fixar

När du utformar texter räcker det inte med att få dem att se ut på ett visst sätt utan också att strukturera dem så att sökmotorer kan hitta dem. Med hjälp av H1-taggar (H för Headings) visar du vad dina texter handlar vilket bidrar till din sidas sökmotoroptimering. Tänk på att  H1 borde endast användas en gång på varje sida. Om du behöver underrubriker kan du använda H2 till H6.

I Oxxys textredigerare kan du enkelt ange rubriker från H1 till H6 för dina texter.

Anpassa inställningarna för dina bilder

fixar

Om du har bilder på din webbplats, kan du göra dem extra snygga och det tar faktiskt inte så lång tid. Bara på några minuter kan du lägga till ramar och effekter som skugga och glöd. Om du använder dessa funktioner rätt kommer din hemsida att se väldigt modern ut. I Oxxy kan du enkelt justera dessa inställningar via Stilredigeraren.

Lägg till Alt-texter

fixar

Alt-texter (förkortning för alternativa texter) finns för att ge en kort beskrivning av bilden så att även de som inte kan se bilden får den väsentliga informationen från den. Att skriva alt-texter är viktigt ur ett SEO-perspektiv eftersom Google och andra sökmotorer använder dem för att visa resultat när besökare letar efter dessa sökord. Var noga med att göra dem så beskrivande som möjligt och skriva in de viktigaste nyckelorden för din artikel där.

Var kortfattad och sträva efter att inte vara längre än 80 tecken. Observera dock att alt-texten bör vara minst 8 tecken lång. Om du inte har något vettigt att säga om bilden är det bättre att hålla fältet tomt.  Bilder som har en dekorativ funktion klarar sig bra utan alt-text.

Precis som alla andra snabba fixar, kommer detta att ta dig ett par minuter men om du gjort det rätt så kan trafiken till din hemsida öka väsentligt.

Sätt upp ditt affärs e-postkonto

fixar

Om du driver ett företag, är det viktigt att du har en personlig e-post med din egen domän. Några av de vanliga posttjänsterna därute, bland annat Gmail och Hotmail, är bra, men det ser inte professionellt ut om du använder din e-post där för att kontakta affärspartners eller kunder. Oxxys premiumabonnemang erbjuder upp till 20 e-postkonton.

Få lite feedback

fixar

Sist men inte minst är det värt, och inte alls tidskrävande, att få lite feedback. Dela din webbplats med dina vänner på Facebook och Twitter och fråga dem vad de tycker. Du kommer att bli förvånad över de bra idéerna och synpunktern a de har.

I Oxxy kan du enkelt dela ditt arbete varje gång du publicerar din webbplats. Du behöver bara trycka på Dela-knappen och din webbplats kommer att publiceras på din Facebook eller Twitter-profil.