10 verktyg som hjälper dig hålla koll på dina projekt

Att ha många idéer och projekt är härligt. Men ibland blir det rörigt och svårt att nå sina mål. Vad har du för projekt, vad ska du göra härnäst och när ska du göra det?  Om du försöker hålla alla dina projekt i huvudet kommer du bara bli ännu mer stressad. Att ha en att göra-lista och dela den med hela laget är mycket viktigt för att kunna driva ett projekt smidigt. Trots att den vanliga papper-och-penna-metoden verkar enklast, finns det massor av nackdelar med det. Ibland vill du kanske ge tillgång till andra personer att läsa eller redigera listan. Och när fler människor ständigt lägger till nya uppgifter i att göra-listan kommer den så småningom att bli ganska stor. Det finns gott om projektledningsverktyg med en rad funktioner som kommer till nytta i sådana fall. Och den bästa biten är att du kan hålla dig till gratisalternativen om du har ett litet lag av 3-10 personer.

Google Docs

Google Docs är ett av de bästa alternativen. Ditt lag behöver bara ett Google-konto för att kunna skapa dokument, presentationer, kalkylblad, kalendrar och mycket mer. Du kan enkelt dela varje fil med andra och låta dem även redigera den. Detta gör Google Docs ett perfekt alternativ inte bara för att hålla koll på olika projekt utan också för gruppsamarbete.

Prissättning: Gratis

Evernote

Evernote är en populär anteckningsapp men har några riktigt avancerade funktioner som gör den lämplig för projektledning också. Du kan lägga till anteckningar, skapa anteckningsböcker, dela filer med andra gruppmedlemmar m.m. Evernote har också Android- och iOS-appar som gör det riktigt enkelt att hålla all information tillgänglig på alla dina enheter.

Prissättning: Grundpaketet är gratis. De betalda versionerna kostar $ 19,99 och $ 39,99 per år.

Trello

Trello är en webbapplikation som gör det mycket enkelt att ordna anteckningar i olika kategorier och samarbeta med andra gruppmedlemmar. Det tar bara ett par minuter att organisera ditt arbete och dra och släpp-funktionen gör det ännu lättare. Du kan lägga till kommentarer, taggar, tidsgränser och mycket mer till varje anteckning så att du snabbt kan hitta det du letar efter.

Prissättning: Grundpaketet är gratis. Det finns också två betalda versioner för respektive $ 8,33 och $ 20,83 per användare i månaden.

Basecamp

I Basecamp har alla användare tillgång till en instrumentpanel där de kan se alla projektaktiviteter och ytterligare information om dem. Appen gör det lättare för användare att tilldela en uppgift till andra gruppmedlemmar och börja diskussioner. Basecamp har några avancerade funktioner också, såsom hantera kommunikationen med partner och externa leverantörer.

Prissättning: Basecamp erbjuder både gratis och betalda paket från $ 29 per månad.

Flow

Projektledningsappen Flow har massor av häftiga funktioner vilket gör det möjlig att chatta med andra gruppmedlemmar, tilldela uppgifter, lägga till och redigera tidsgränser, kommenterar eller uppgifter. Du behöver inte ens e-post eller något annat samarbetsverktyg. Du kan använda Flow på alla dina enheter för den har Android- och iOS-appar.

Prissättning: Ingen gratis plan, endast en 14-dagars testperiod. Det finns flera olika planer som baseras på antalet personer i ditt lag. Priserna varierar mellan $ 19 och $ 399 per månad.

Azendoo

Azendoos funktioner är avsedda för samarbete, men du kan använda appen för att hantera dina egna personliga projekt också. Azendoo integrerar också med massor av andra populära tjänster såsom Dropbox, Google Drive, Evernote, GitHub, MailChimp och mycket mer.

Verktyget levereras också med 10 GB gratis lagringsutrymme där du kan bevara dina filer. Du kan tilldela uppgifter till gruppmedlemmar, kontrollera deras status och lägga till kommentarer. Azendoo låter dig ha hela din data på alla dina enheter och erbjuder både Android- och iOS-appar.

Prissättning: Azendoo erbjuder en gratis version med vissa begränsningar. Premiumversionen kostar $ 7,5 per användare i månaden.

Asana

En av de populäraste produkterna på denna lista är Asana som är väldigt nyttig både för individuell och kollektiv användning. Du kan lägga till flera projekt och hålla koll på dem samtidigt, sätta upp mål och delmål och organisera allt på ett bekvämt sätt. Asana erbjuder också Android- och iOS-appar så du kan hantera dina projekt från alla dina enheter. Många stora företag använder Asana, bland annat Uber, Airbnb, Pinterest och Dropbox.

Prissättning: Lag upp till 15 personer kan använda verktyget gratis. För $ 8,33 kan du uppgradera till premiumpaketet som ger dig tillgång till mer avancerade funktioner.

Podio

Podio är ett molnbaserat projektledningsverktyg som ger dig tillgång till din arbetsrelaterad information. Du kan tilldela uppgifter, bifoga filer till dem, se deras status m.m. Du kan också integrera massor av andra program med Podlio, inklusive Dropbox, Google Drive, Evernote, Zendesk och andra. Bolag som Sony, Volvo och Garmin använder Podio.

Prissättning: Det finns ingen gratis plan men det finns flera premiumpaket som börjar från $ 9 per anställd.

Producteev

Producteev är ett lätthanterligt verktyg eftersom dess utformning är mycket lik en e-postklient. Det finns listor med uppgifter som kan markeras som gjorda (eller inte gjorda). Du kan även lägga till underaktivitet inom uppgifterna, ange prioritet eller tidsgräns, lägga till etiketter, m.m.

Prissättning: Det finns en gratis version med alla viktiga funktioner. Med Pro-versionen som kostar $ 99 får du personlig support och kan även integrera Producteev med Outlook.

Wrike

Ett annat bra alternativ är Wrike. Verktyget låter dig skapa uppgifter och diskussioner inom uppgifterna, hålla koll på utvecklingen i realtid m.m. Det har också Android och iOS-appar, samt förmågan att integreras med några molnlagringstjänster, såsom Google Drive, Box eller Dropbox. De betalda versionerna erbjuder några riktigt avancerade funktioner, bland annat instrumentpaneler, tidsspårning, etc.

Prissättning: Wrike erbjuder en gratis version för lag med upp till 5 personer och har vissa andra begränsningar. Priserna för de betalda paketen börjar från $ 49 per månad.