9 kraftfulla gratis resurser för webbdesigner  

Det finns en stor variation av gratis resurser på nätet som kan hjälpa dig bygga din hemsida, allt från gratis ikoner och bilder till effektiva alternativ till Photoshop. Här kommer en lista med några riktigt bra verktyg som du kan använda för att skapa din hemsida.

Free Icon Pack

Att använda ikoner är en av de största trenderna inom webbdesign. Du kan sätta dem på funktionssidan eller överallt när du vill göra din design mer tilltalande.

Linea

resurser för webbdesigner

Linea är en fin samling av gratis ikoner. Det finns mer än 700 ikoner och alla av dem är helt gratis. Ikonerna är indelade i olika kategorier bland annat musik, e-handel, programvaror m.m. Alla ikoner finns i flera olika format som SVG och PNG.

Material Design Icons

resurser för webbdesigner

Här erbjuder Google hundratals enkla men mycket moderna ikoner. De passar bra för både webbplatser och mobila applikationer. Varje ikon är utformad i enlighet med Googles riktlinjer.

Gratis bakgrundsuppsättningar

Ett av de bästa sätten att få din webbplats att se bättre ut är genom att sätta en fin bakgrund. I stället för att bara välja bakgrundsfärg kan du använda textur och göra din hemsida mer levande.

Subltepatterns.com

resurser för webbdesigner

Från Subtle Patters kan du ladda ner några riktigt bra texturer för din webbplats. Det är en riktigt bra resurs för den som söker en cool bakgrund för sin webbplats, så vi verkligen rekommenderar att kolla in den.

Texture Palace

resurser för webbdesigner

Texture Palace är en annan bra plattform som ger dig även möjligheten att göra dina egna texturer och dela dem med andra användare som kan ladda ner dem gratis.

Gratis Lagerbilder

Bilder är dyrt men du kommer definitivt att behöva några för din webbplats. Om du är en Oxxy användare kan du dra nytta av de hundratals bilderna vi erbjuder. Men om du ändå inte hittar det du letar efter, finns det några andra källor som du kan använda. Det finns många bra bildbanker med royaltyfria, gratis lagerbilder och fler tillkommer.

Pixabay

pixabay

Pixabay erbjuder tusentals gratis bilder som inte ens kräver upphovsrättsmärke. Plattformen saknar premiumtjänster, men är ändå en ganska bra resurs. Det bästa är att du kan hitta bilder för nästan varje ämne du kan tänka dig, något som andra likadana webbplatser inte erbjuder.

Picography

Picography är lite annorlunda än Pixabay och andra liknande sajter. Du kommer att märka att det tyvärr inte går att söka efter bilder men de som finns är helt fantastiska. Så om du letar efter några fantastiska fotografier är denna webbplats definitivt för dig.

Alternativ till Photoshop

Varje webbdesigner använder bildredigeringsprogram. Och även om Photoshop är det mest kraftfulla och används mest, är det inte det enda på marknaden.

Pixlr

resources for web designers

Pixlr är en webbaserad bildredigerare som är väldigt kraftfull. Här kan du även få inspiration genom att bläddra igenom olika verk som skapats med hjälp av verktyget.

Dessutom är Pixlr helt gratis.

GIMP

resources for web designers

GIMP är ett program med öppen källkod för Linux, Windows och Mac. Dess kapacitet är stor och om du letar efter ett gratis bildredigeringsprogram är GIMP absolut ett alternativ att fundera över. Du har alla alternativ som du är van vid på ett ställe.

Hemsideprogram

Oxxy

oxxy hemsideprogram - skapa din egen hemsida

Finns det något bättre än ett verktyg som förenklar processen av webbdesign? Med hjälp av en webbplatsbyggare kan du enkelt skapa en webbplats utan att skriva en enda rad kod.

Här på Oxxy strävar vi efter att förenkla webbdesignernas arbete så mycket som möjligt. Med vårt verktyg kan du lätt skapa spännande motiv genom att bara dra och släppa olika element. Inga kodningskunskaper behövs så webbdesigner kan fokusera på designen utan att behöva oroa sig för hur de kommer att implementera layouten.