Så lyckas du med din företagsprofil på Instagram

Har du inte skaffat en företagsprofil på Instagram än? Du kan faktiskt få mycket ut av det för företagsprofilen ger dig bland annat en bättre överblick av vilka dina följare är och vad som fungerar hos just dem. Dessutom blir det lättare för folk att kontakta dig och få en vägbeskrivning till ditt kontor eller butik.

Nedan hittar du några enkla steg för att lyckas med din Instragram-marknadsföring.

Få synlighet

instagram-följare

Det första steget till ett framgångsrikt Instagram-konto är att få fler följare. Det kan du åstadkomma genom att följa ett par regler.

  • Dela värdefullt innehåll. Nyttiga inlägg med tips inom ditt område lockar uppmärksamhet. Du kan även prova dig fram och lägga ut underhållande innehåll som roliga skämt och kluriga gåtor. Se vad som funkar för just din publik.
  • Glöm inte att vara personlig för att skapa förtroende och bygga upp din webbnärvaro. Se till att du besvarar alla kommentarer för att hålla ditt kommentarsfält aktivt. Detta kan leda till fler följare samt ökad försäljning.
  • Ta dig tid att gilla, kommentera och dela andras inlägg! Genom att integrera med andra på Instagram ser du till att du upprätthåller och utvecklar relationen mellan ditt företag och dina följare.
  • Samarbeta med populära instagrammare. Du kan få otroligt många följare genom att interagera och rekommendera andra bra instagramkonton som i sin tur kan kommentera eller länka till din företagsprofil. Dessutom kommer dina följare att uppskatta dina tips.

Använd hashtaggar

Hashtaggar är väldigt viktigt i Instagram för det hjälper dig nå fler användare och få mer engagemang. Du kan skapa upp till 30 hashtaggar per bild. Skriv bara #-tecken före orden och förklara vad du har lagt upp, till exempel din nyaste produkt och dess fördelar. Sedan kan du följa upp med länk till produkten i din webbshopp när den kommit in. Glöm inte att hashtagga ditt eget varumärke när du postar bilder.

Välj rätt tidpunkt

En annan sak att tänka på är när du ska publicera dina inlägg. Den optimala tiden på dygnet för att få största möjliga uppmärksamhet är när det postas minst antal inlägg, dvs. mellan klockan 6 och 12. Därför bör du vara mest aktiv på morgonen och förmiddagen, då konkurrensen är mindre. Det kan dock vara så att kvällstid passar bäst för just din verksamhet så prova dig fram och se vilken tid dina följare och potentiella kunder är som mest aktiva.

Lägg ner tid på dina bilder

företagsprofil på Instagram

Kom ihåg att det inte bara handlar om tidpunkten när du lägger ut dina bilder utan att de även är av hög kvalitet. Bilder engagerar mer än text så lägg tid på dem och passa på att anväda alla förbättringsfunktioner som Instagram erbjuder. Se till att blanda bilder på era produkter med personliga bilder från kontoret för att variera dig och sticka ut. Du kan även inspirera dina följare genom att publicera bilder som visar hur du tillverkar olika produkter eller kreativa sätt på hur man använder dem m.m.

Anordna tävlingar

Detta är ett bra sätt att få mer synlighet och fler följare. Se till att du följer reglerna och att vinnaren utses efter att ha svarat på kunskapsfrågor eller annan prestation, inte genom lottning. Skriv tydligt vad reglerna är, vad och hur man vinner och var och när vinnaren utses. Försök väcka tävlarnas kreativitet och uppmuntra dem att använda dina produkter och tjänster genom att t.ex. att visa hur man kan använda dem.

För många är affärsnyttan för företag inte helt självklar men mycket talar för att Instagram kan skapa värde för ditt företags dagliga marknadsföring på sociala medier. Instagram handlar inte bara om att se snygga bilder, utan om närvaro och exponering på mobila enheter. Surfningen idag sker i allt större utsträckning via smartphones så mobilappen kommer att få större betydelse i online-marknadsföringen och fungera som en kanal för företag att interagera med kunder, målgrupper, andra företag m.m.