6 stora webbdesigntrender 2017

Eftersom vi har nu har nått 2017, är det dags att tänka på hur vi kan göra våra webbplatser vackrare och mer effektiva. Varje år växer nya webbdesigntrender fram som definierar hur webbplatser ska se ut. Några av dem är här för att stanna, andra är snabbt passé.

Låt oss ta en titt på sex webbdesigntrender som vi tror kommer att fortsätta att definiera hur vi skapar hemsidor:

1sv

Parallax scrolling

Parallax scrolling har varit en av de största trenderna den senaste tiden. Effekten går ut på att bakgrunden rör sig långsammare än elementen i förgrunden. Detta ger en cool look på din webbplats och om du använder det sparsamt, kan du bara dra nytta av det.

Enligt vår mening, kommer fler och fler varumärken använda sig av parallax scrolling på sina webbplatser. Kombinerat med autentiska fotografier och stor, fet typografi, kan det se det riktigt bra ut.

Om du använder Oxxy som din plattform för att bygga webbplatser, kan du enkelt aktivera parallax scrolling till stripe elementet och läsa in en bild som bakgrund.

Giffar och animationer

En annan stor trend är användningen av giffar på webbplatser. Animationer är ett utmärkt sätt att kommunicera och ett enkelt sätt att använda sig av dem i din webbdesign är genom att använda sig av giffar. Vi förväntar oss att webbdesigners under 2017 kommer fortsätta att använda dem som ett sätt att visa innehåll och att göra innehållet mer delbart och visuellt tilltalande.

En bra tillämpning av giffar är i användningen av cimegraphas eller så kallade “rörliga bilder”. Du kan läsa mer om dem en hur man korrekt använder dem på vår webbplats i vår artikel för ändamålet.

Autentiska bilder

Nedgången i användandet av stockfoto har varit en stor trend under de senaste åren och det finns ingen anledning att tro att det kommer att nedgången kommer att avta under 2017. I den digitala världen, är konkurrensen stor i nästan varje nisch, vilket innebär att du verkligen behöver använda dig av något speciellt för att stå ut i mängden. Att använda sig av professionella bilder är ett av de bästa sätten att göra det.

Stockfoto är ett dåligt val av flera skäl. Först av allt, de ser falska ut och kan inte riktigt visa din sanna identitet. En annan nackdel är att vi har sett dem på så många webbplatser och tenderar att inte lita på en webbplats som använder sig av samma bilder igen.

På samma gång är autentiska bilder alltid ett bra alternativ eftersom de verkligen kan visa vem du är. Den enda nackdelen är att det är lite dyrare eftersom du oftast behöver anlita en professionell fotograf.

Om du inte har tillräckligt med resurser för att använda dig av autentiska bilder och det enda alternativet är att använda stockfoto, så finns det några bildbanker som ger unika bilder av hög kvalitet som inte ser ut som stockfoton. Vi kan rekommendera att du använder Unsplash eller Death to the Stock Photo.

Stor typografi

Stor fet typografi i kombination med videobakgrunder, animeringar och autentiska bilder är ett bra sätt att göra din webbplats mer modern och vi tror att denna trend kommer att fortsätta även under detta år.

Tillsammans med bilder, är typografi annan sak du kan experimentera med för att ge din webbplats mer personlighet.

Om du använder Oxxy kan du välja bland många Google Fonts. Experimentera, hitta det bästa typsnitt som passar den identitet din webbplats har och som ger den ett professionellt utseende.

Ljusa färger och gradienter

Att använda sig av både ljusare färger och fler gradienter, passar ihop med en annan stor trend från de senaste åren – minimalism. Fler webbdesigners börjar experiment med ljusare färger och gradienter för att göra sina webbplatser mer levande. Om du använder tråkiga och diskreta färger, är det nu en bra tid att byta till en mer färgglad kombination.

Dessutom, när det gäller färger, kan vi säga att tillsammans med typografi och bilder, är de en annan aspekt som verkligen kan visa din sanna identitet.

För att sammanfatta:

Vi tror att 2017 kommer att handla om att ge personlighet till din webbplats och få den att sticka ut från konkurrenternas. Webbplatser har blivit mer eller mindre identiska – allt med hjälp av minimalistisk och platt design och nu letar alla efter sätt att göra sitt arbete mer unikt.

Vill du bygga en fantastisk webbplats för dig? Varför inte börja nu?