6 sätt att öka din försäljning

Att komma igång med din försäljning kan ta tid.  Det finns dock väldigt mycket du kan göra själv för att marknadsföra din verksamhet och skaffa fler kunder. Prova olika alternativ för att veta vad som fungerar bäst hos just dina kunder. Nedan följer en lista med strategier som du kan satsa på för att sälja in dina varor eller tjänster.

Visa nyttan med dina produkter

Först och främst gäller det att kortfattat och begripligt förklara vad din produkt eller tjänst kan göra för dina potentiella kunder. Visa vad de tjänar på att köpa hos just dig. Oavsett vilken fördel du lyfter gör det så att mervärdet blir tydligt.

Gå online

gå online - skaffa kunder

Idag är det ett måste att synas på nätet om man vill bli en framgångsrik företagare. Även om din verksamhet inte förutsätter en nätbutik så kan du alltid marknadsföra dina produkter på nätet. Om du inte redan byggt din webbnärvaro kan du börja med att skapa profiler på sociala medier. Då kommer fler potentiella kunder att hitta dig och se om deras vänner och bekanta är intresserade av dina produkter. Sedan gäller det att skapa en hemsida för att stärka ditt varumärke.

Skaffa rekommendationer

Börja med att berätta om ditt varumärke och dina produkter för dina vänner och bekanta. Om de är intresserade kommer de med största sannolikhet att rekommendera dig i sina nätverk! Mun-mot-mun metoden har alltid fungerat utmärkt så se till att dina första kunder blir nöjda så att de tipsar sina vänner och bekanta. Att ha starka kundreferenser är ett enkelt sätt att vinna dina potentiella kunders förtroende så fyll din hemsida med positiva utlåtanden.

Skriv nyhetsbrev

Nyhetsbrev kan hjälpa dig behålla dina befintliga kunder samt skaffa nya. Se till att dina rubriker är relevanta och skapar intresse och förtroende för ditt företag. Skriv inte bara produktreklam utan ha med intressant innehåll i dina brev. På så sätt får du fler prenumeranter, och därmed fler kunder. Tänk även på att du använder dig av enkel design så att ditt budskap blir tydligt för mottagaren.

Samarbeta

skaffa kunder - samarbeta

Ett annat bra sätt att få nya kunder är att skaffa partnerföretag som vänder sig till samma målgrupp. Det finns olika sätt att samarbeta på. Ni kan till exempel länka till varandra på era hemsidor. Så kommer ni båda tjäna på att lyfta varandra.

Ge tips

I samband med din marknadsföring kan du även ge tips och nyttig information inom ditt område. Du kan dela med dig av din egen erfarenhet eller ge råd om hur man kan använda dina varor vilket kan få dina besökare att vilja prova dina produkter. Genom att ha artiklar på din hemsida lockar du även fler besökare som så småningom kan bli till kunder.

Ibland är det inte alla metoder som funkar för en viss verksamhet så prova dig fram och var inte rädd för eventuella misstag. Det gäller att ha tålamod och testa för att se vilka strategier som ger bäst resultat.