6 sätt att göra så dina besökare älskar din webbplats

Din webbplats handlar om att locka fler besökare. Om dessa besökare tycker om, eller till och med älskar din webbplats, kommer de inte bara stanna längre på den och besöka den oftare, utan de kommer troligen också rekommendera webbplatsen till sina vänner.

Detta innebär att när du skapar din webbplats, måste du tänka på hur man gör så att människor tycker om den. Det finns inte en enkel formel för att göra detta. Vissa webbplatser lockar besökare eftersom de har en fantastisk design. Andra ser föråldrade ut men är så unika att de helt enkelt inte behöver ha en modern design för att göra att människor tycker om den.

Det finns flera gemensamma drag hos webbplatser som lockar massor av trafik. Här är vad vi föreslår att du gör.

Gör den mobilvänlig

En stor del av Internettrafiken idag kommer från mobila enheter och denna trend kommer att fortsätta. För många är smartphones är den primära, om inte den enda, enheten som de använder Internet med. Detta innebär att de associerar en webbplats med den mobila versionen av den snarare än versionen de ser på en stationär enhet. Och kommer de tycka om och rekommendera en webbplats som inte ser bra ut på en mobil enhet? Förmodligen inte.

Få dem att känna sig unika

En stor del av de som är i IT-branschen säger att det finns så många webbplatser numera att endast de webbplatser som är unika kan stå ut i mängden. Vi skulle vilja lägga till något genom att säga att endast de som gör att deras besökare känner sig unika kan stå ut i mängden.

Hemligheten bakom att göra så att besökarna känner sig unika är att göra så många saker som möjligt personliga. Människor tycker inte om generiska saker utan de föredrar en personlig upplevelse. Om du skickar nyhetsbrev, gör dem så personliga som möjligt. Om du skickar gåvor, göra dem personliga också. Lär dig så mycket som möjligt om dina kunder och använd denna information för detta ändamål.

Gör det enkelt

Underskatta inte kraften i det enkla. När det kommer till användarupplevelser, är enkelhet ofta en stor fördel. Ibland när vi skapar en webbplats, vill vi ha med så mycket funktioner som möjligt. Då hamnar vi i en situation där det tar för mycket tid för människor att hitta vad de letar efter.

Försök att göra det så enkelt som möjligt. Trots allt, minimalism är en stor trend av en anledning.

Få dem att känna att du är användbar

De flesta marknadsföringsexperter kommer att säga att du behöver producera användbart och unikt innehåll för att locka mer trafik till din webbplats samt för att engagera besökarna. Enligt vår mening, att vara unik nuförtiden mycket svårt, du kan åtminstone försöka göra allt du kan för att få dina besökare känna sig unika.

Naturligtvis, betyder det inte att bara låtsas vara användbar och unik. Var bara inte som de andra, gör saker annorlunda och kopiera inte andras design. Integrera dina egna idéer, människor kommer att uppskatta det.

Ändra designen, men inte för ofta

Att göra ändringar kan vara bra och att omforma din webbplats kan göra underverk för din trafik på den. Om du känner att saker och ting inte går så bra så är kanske problemet designen. Att ge din webbplats ett nytt utseende visar att du är fortfarande närvarande, utvecklas och att du bryr dig om dina besökares upplevelse.

Men om du designar om din webbplats för ofta, låt oss säga mer än en gång vartannat år, kommer detta att vara inkonsekvent. Föreställ dig hur du känner varje gång du byter din smartphone eller uppdaterar operativsystemet. Det tar ett par dagar att vänja sig vid det nya utseendet och känslan. Det är samma sak med din webbplats. Om du ändrar din design alltför ofta, kommer folk att ge upp för att de måste vänja sig vid den om och om igen.

Har rätt design

Att ha expertkunskaper inom webbdesign innebär inte bara att kunna skapa vackra webbplatser, utan också att ha kunskap att göra dem användarvänliga. Varje typ av design lämpar sig inte för varje typ av webbplats. Till exempel, webbplatser som du kan scrolla långt på är bra för webbplatser som primärt kommer att visas på mobila enheter, samt platser med användargenererat innehåll (såsom Facebook och Twitter) och landningssidor. Webbplatser med flera sidor används vanligen av företag.

Vår poäng:

Om du gör så att dina besökare tycker om din webbplats, innebär det att du gör en vinst. Om människor är villiga att dela din webbplats och rekommenderar den till sina vänner, har du lyckats att skapa en gemenskap kring ditt varumärke som är mycket effektivare än någon marknadsföringsbudget.

För att sammanfatta det, kan vi säga att detta går långt utöver bounce rate, tid på sidan och annan statistik. Hundra personer som sprider din webbplats är mer än tusen besökare som aldrig återvänder.

Vill du skapa den perfekta webbplatsen för dig? Varför inte börja nu!