3 detaljer som skapar en bättre e-butik

Vad är det som gör en e-butik framgångsrik? Bra priser? Bra design? Eller är det något annat?

Sanningen är att det finns många detaljer du måste tänka på om du vill bli framgångsrik inom e-handel. Idag vill vi fokusera på tre detaljer som ofta förbises av e-butiksägare.

2sv

1. Bra produktbilder

Jag är säker på att alla har sett e-butiker med gräsliga produktbilder eller utan bilder alls. Hur förväntar du dig någon att köpa dina saker om det inte ser bra ut? Att investera i kvaliteten på produktbilderna är ett bra sätt att öka din försäljning. Här är de viktigaste fördelarna:

– Professionell fotografering gör att dina produkter ser bättre ut – Ja, det stämmer, även om dina produkter inte är något speciellt så kan några bilder av kvalité göra skillnaden.
– Det förbättrar den allmänna designen – Varje webbplats ser mer komplett ut med kvalitativa autentiska bilder, istället för stockfoton.
– Det fungerar både för produkter och tjänster – Om du säljer tjänster, hyr helt enkelt en fotograf att för att ta fotografier av ett möte med dina kunder.
– Du kommer att vara unik – ingen tycker om att se samma produktbilder på varje webbplats.

Den enda nackdelen är att det är dyrt. Men i det långa loppet, är det en ganska stor chans att det du investerar i professionell fotografering kommer vara värt pengarna.

2. Produktbeskrivningar för människor

Om du säljer produkter för en bred kundkrets, se till att beskrivningen du inkluderar är lätt att förstå.

Vad menar jag med det?

Jag ser ofta e-butiker som säljer vissa tekniska prylar och jag kan inte förstå något av beskrivningen eftersom den bara är full av massa tekniska termer. Det är bättre att istället visa kunden vad dina produkter kan göra för dem, varför de är användbara och varför de är värt att köpa dem.

Föreställ dig att du säljer surfplattor till vanliga människor. Antingen kan du ange att en viss surfplatta har 4GB RAM eller så kan du helt enkelt berätta för kunderna att surfplattan till exempel klarar av att spela upp video eller film i hög kvalitet utan problem. Människor bryr sig inte alltid om exakt hur mycket RAM de behöver i sin enhet. De vill bara att den fungerar bra för det de tänker använda den till. Naturligtvis är det en bra idé att ange alla de tekniska detaljerna också, men låt inte de bli det primära.

3. Var öppen och ärlig

Det är alltid svårt att vinna kundernas förtroende när du precis har startat upp och fortfarande inte är så känd. Naturligtvis finns det sätt att göra att detta sker snabbare och, enligt min mening, är det alltid bäst att vara helt öppen med alla kostnader kunderna kommer att ha när du handlar från din e-butik.

Se till att du tydligt anger hur mycket de måste betala i transportkostnader eller om det ingår i priset. Dessutom kommer kunderna att uppskatta om du anger en exakt leveranstid och att du håller den.

En av de detaljer som gör att jag undviker att handla från vissa e-butiker på nätet, är att jag inte kan hitta någon som helst information om företaget, eller några kontaktuppgifter eller vad de har för policy. Var noga med att inte göra detta misstag.

Redo att börja sälja på nätet? Börja nu med Oxxy!