8 Viktiga funktioner på varje småföretagares webbplats

Du är en småföretagare och du litar på att din webbplats ger dig nya kunder och håller ditt företag igång. Liksom varje annan typ av webbplats så har en webbplats för ett mindre företag sina egna unika egenskaper som skiljer dem från till exempel nätbutiker, portfolio hemsidor eller bloggar.

Här har vi samlat 8 grundläggande funktioner som alla mindre företags webbplatser absolut behöver:

Mobilversion

small business website

Statistiken visar att en hel del av Internetanvändandet sker på mobila enheter. Bara i USA är andelen onlineanvändare 2015 mer än 70% och förväntas nå 86,5% 2019 enligt Statista. Detta innebär att det är en ganska stor chans att dina potentiella kunder använder en mobil enhet för att surfa på webben. Om du vill fånga deras uppmärksamhet, måste du ha en mobilvänlig webbplats eftersom det förbättrar användarupplevelsen.

Dessutom tenderar Google att ge ett uppsving för mobilvänliga webbplatser och det är viktigt att tänka på det utifrån ett SEO perspektiv.

De som är bra är att om du använder Oxxy för din webbplats, behöver du inte oroa dig för din mobila webbplats. Vi erbjuder en enkel men mycket kraftfull lösning för människor som vill ha en fantastisk närvaro på nätet som inte bara fungerar på datorer utan även på mobila enheter. Med vår mobilredigerare kan du designa din mobila webbplats själv med ett fantastiskt resultat.

Google Analytics

small business website

Om du vill optimera din webbplats, behöver du korrekta uppgifter om dina besökare och vad de gör på dina sidor. De enklaste sättet att göra det är genom att integrera Google Analytics. Självklart, det finns många andra liknande verktyg, men Google Analytics har vissa fördelar eftersom det både är gratis och riktigt kraftfullt. Google Analytics låter dig följa all statistik som du behöver, såsom antalet besökare, var de kommer från, vad de gör på din webbplats, hur länge de stannar och mycket mer.

Att integrera Google Analytics är ganska enkelt. Du kommer att behöva skapa ett Google-konto och registrera dig för Google Analytics. Sen du måste bekräfta att du är ägare till din webbplats genom att ta spårningskod från Analytics och klistra in den på din hemsida.

Integrera Sociala Medier

small business website

Många småföretagare tror att när deras varumärken finns på sociala medier, att de då inte behöver en webbplats. Andra tror att när de har en webbplats att de inte behöver använda sig av sociala medier. Sanningen är att du måste dra nytta av båda kanalerna om du framgångsrikt vill marknadsföra ditt företag på nätet.

Om du vill göra din webbplats sociala medier vänlig, behöver du följa ett antal enkla steg. Det första du kan göra är att lägga dela knapparna på en bra plats, så att det är så enkelt som möjligt för dina besökare att dela din sida med sina vänner och följare. Det du kan göra sedan är att lägga länkar till dina sociala medier sidor. Se till att sätta dem på den övre halvan av sidan (detta är den plats som är synlig utan att behöva av att scrolla ner).

Om oss sidan

small business website

Vi har nämnt vikten av att ha en bra Om oss sida på ditt företags webbplats. Anledningen till att det är så viktigt är att människor tenderar att lita på företag som de känner till bättre. Att använda dig av Om oss sidan för att berätta din historia är också en bra Idé. Dessutom är Om oss sidan på din webbplats en av de första sidorna på som besökarna kommer att besöka. En bra Om oss sida är ett tecken på trovärdighet och visar att du är en pålitlig partner.

Några av de tips vi ger om att skapa en effektiv Om oss sida är:

  • Tala visuellt – tala inte bara om vem du är, visa det för människor.
  • Tala om fördelarna med ditt företag – säg inte bara att du är bäst. Visa hur ditt företag kan gynna människors liv eller arbete.
  • Var äkta – försök inte att se bättre ut än du egentligen är. förr eller senare kommer folk ändå att upptäcka det.

Call-to-action (CTA) – Uppmana till handling

small business website

Call-to-action (CTA) är en viktig del av varje modern webbplats och är ett är ett begrepp som ofta används för att beskriva element som tar besökaren vidare i exempelvis en köpprocess. När du får besökare till din webbplats, förväntar du dig att de ska utföra en viss handling. Det kan handla om vad som helst. Till exempel kan det vara att du vill att de ska köpa en viss produkt, att komma i kontakt med dig, ladda ner en e-bok eller utföra något annat som är viktigt för dig. På samma gång, kan du inte förvänta människor att utföra den önskade handlingen utan lite hjälp från din sida. Det sätt du kan vägleda dina besökare till en önskad handling eller tar dem vidare i en process är genom att använda dig av CTA knappar.

Vid utformningen av dina CTA knappar måste du vara uppmärksam på flera viktiga faktorer som kan leda till en bättre eller sämre effektivitet. Dessa är:

  • Texten i din call-to-action knapp
  • Dess placering
  • Dess färg
  • Dess storlek
  • Vad knappen är omgiven av

Logo

small business website

Otvivelaktigt är vikten av att ha en trevlig logotyp på din webbplats stor och det finns flera fördelar med det. Det första är att man helt enkelt inte kan tänka sig ett företag utan en logotyp. Det verkar helt enkelt inte som ett riktigt företag. Nästa viktiga sak att tänka på är att en bra logotyp fångar besökarnas uppmärksamhet vilket är något som du behöver försöka uppnå.

Bra logotyper är unika och professionellt utformade. Detta innebär att om du inte är en designer, är det bättre att låta en professionell designer göra jobbet. Om gjort rätt, är detta en solid investering för framtiden, så var villig att spendera lite pengar på logo designen. Och om du redan har en logotyp, måste du definitivt lägga den på din hemsida.

Rekommendationer

small business website

Rekommendationer är bara bra. Nästan alla företag använder sig av dem. I stället för att tala om för människor att ditt företag är bäst, kan du bara låta dina befintliga kunder säga detta. Det är mer verkligt och trovärdigt. Plus, om de människor som du får dina rekommendationer från, är välkända och betrodda i din bransch, kommer fördelarna att vara stora.

När du ber någon att ge dig en kort åsikt om hur det är att arbeta med dig, frågar du om vilken effekt du hade för deras verksamhet eller för deras liv. Detta innebär inte att du behöver be någon att säga hur cool du är, utan be dem beskriva vilka fördelar det är att vara din klient. Till exempel kan en bra rekommendation vara om ett B2B-företag säger “Att arbeta med företaget X fördubblade vinsten på bara 6 månader”.

Var ska du placera rekommendationerna, det finns ingen exakt regel för detta. Du kan antingen lägga dem på din startsida eller någon annanstans, men du måste definitivt se till att besökarna kommer att se dem.

Verkliga bilder

small business website

Det visuella är en av de aspekter som skiljer stora webbplatser från genomsnittliga. Många använder sig av generiska stockfoton på deras hemsida och resultatet är inte bra. Det finns flera skäl till varför stockfoton inte är en bra idé när det kommer till din webbplats. Först av allt, de ser falska ut. Vanligtvis kommer människor att kunna se skillnad på ett verkligt foto och ett stockfoto. Företag som visar stockfoton i stället för riktiga, ser ut som de har något att dölja.

Vidare används stockfoton av många företag och chansen att en massa andra webbplatser också använder samma bilder är stor, och så är de inte så billiga heller.

Så, det är bäst att ha verkliga bilder av ditt team, ditt kontor, dina produkter, etc. Det ser mer realistisk och trovärdigt ut och det kommer inte att kosta dig särskilt mycket.

Vill du skapa en fantastisk hemsida? Varför inte börja nu?