Cum să vă impresionați clienții cu site-ul web

Ca și proprietar al unei afaceri, unul dintre obiectivele principale este acela de a vă impresiona clienții, de a-i face loiali și dispuși să răspândească vestea despre voi. În lumea online, cel mai bun mod de a face acest lucru este prin crearea unui site grozav. Platformele precum Oxxy facilitează crearea site-urilor web, prin abilitățile de drag & drop ușor de utilizat, care permit persoanelor fără abilități de codificare să devină dezvoltatori.

Însă acest lucru nu este suficient dacă vă doriți să fiți unici. Din acest motiv împărtășim în mod constant comunității noastre cele mai bune sfaturi, pentru ca utilizatorii noștri să-și poată aduce prezența în mediul online la nivelul următor.

Dar suficient cu mărturisirile. În acest articol am decis să împărtășim cele mai bune sfaturi despre cum vă puteți impresiona clienții cu site-ul web al companiei.

Site web compatibil cu dispozitivele mobile

Site-urile web compatibile cu dispozitivele mobile se numără printre tendințele majore în designul web și dezvoltarea web din ultimii ani. Și odată cu schimbarea de algoritm recentă făcută de Google (cel mai frecvent cunoscută sub numele de Mobilegeddon), lucrurile au ieșit din sub control și toată lumea vorbește despre site-urile web compatibile cu dispozitivele mobile.

Site-urile compatibile cu dispozitivele mobile sunt, de fapt, o tendință bună. Din ce în ce mai mulți utilizatori navighează pe web folosind un smartphone și o modalitate bună de a vă impresiona clienții este cu un site web adaptat acestora. Dacă versiunea mobilă a site-ului web este una creativă și inovatoare, este și mai bine.

Oxxy a lansat în mod oficial o soluție mobilă pentru site-ul său web, ce permite utilizatorilor să creeze o versiune separată a site-ului lor web, optimizată pentru dispozitivele mobile. Este o oportunitate perfectă pentru proprietarii micilor afaceri care doresc să dețină o prezență solidă în mediul online atât pe desktop, ci și pe smartphone-uri.

Structură clară

O altă caracteristică importantă unui site web impresionant este o structură clară. Utilizatorilor le place să găsească cu ușurință ceea ce caută, iar voi trebuie să faceți tot posibilul pentru a le oferi această experiență. Mai mult decât atât, o arhitectură clară a site-ului web este o parte importantă a optimizării SEO.

Prin structura site-ului ne referim la modul în care conținutul este organizat în cadrul paginilor și subpaginilor. Cheia este să separați informațiile importante într-o altă pagină care face parte din navigarea principală. Mai mult decât atât, trebuie să vă asigurați că toate legăturile de la o pagină la alta sunt logice și funcționale.

Spre exemplu, ați putea crede că este mai ușor să poziționați informațiile despre afacere, contactele și locațiile biroului într-o singură pagină, dar dacă aveți suficient conținut pentru fiecare dintre ele, puteți crea mai multe pagini separate.

Oxxy vă permite să creați noi pagini și subpagini cu ușurință pentru a putea organiza logic conținutul site-ului și pentru a crea o structură clară vizitatorilor.

Meniu de navigare ușor de găsit

Este posibil ca structura site-ului web să fie perfectă, dar dacă vizitatorii nu pot găsi cu ușurință meniul principal pe pagini, nu este un lucru bun. Cea mai bună idee este să poziționați meniul în antetul paginii, acesta este fiind mai vizibil loc de pe site-ul web. Asigurați-vă că meniul nu este înconjurat de alte elemente, precum imagini, texte sau reclame care vor face meniul dificil de observat.

De asemenea, este o idee bună să copiați același meniu și în subsol, pentru ca vizitatorii care derulează în josul paginii să îl poată accesa cu ușurință, fără a fi nevoie să deruleze iar în partea de sus.

Fără reclame

Dacă întrebați utilizatorii care este cel mai enervant lucru de pe un site web, pariem că cel puțin 8 din 10 vor răspunde cu „reclame”. Acest lucru înseamnă că veți impresiona cel puțin 8 din 10 persoane de pe web dacă nu aveți reclame.

Și să recunoaștem – un site corporativ plin de reclame nu este deloc serios. Există o mulțime de motive pentru a le evita – strică aspectul site-ului, îi compromite obiectivul, scade conversiile și nici nu poți câștiga mulți bani de pe urma lor.

Mai simplu spus – evitați reclamele pe paginile site-ului web.

Conținut echilibrat

Dacă doriți să vă impresionați vizitatorii, aveți nevoie de conținut echilibrat pe pagini. Prea multe imagini fără niciun text este o idee rea, în ciuda faptului că utilizatorilor le plac imaginile. Dar nici scenariul opus nu va aduce nimic bun – un text fără vizuale nu va fi citit de nimeni.

Modul corect de a face acest lucru este să puneți suficient text și imagini, astfel încât totul să pară natural.

Cel mai simplu mod de obține echilibrul corect este să cereți părerile prietenilor și colegilor. Dacă aceștia consideră că textul sau imaginile sunt prea multe, probabil că au dreptate și aveți nevoie de o schimbare.

Schemă de culori potrivită

Un alt lucru neplăcut de evitat pe site-ul web este combinarea culorilor într-o manieră inadecvată. Dacă nu aveți un șablon gata de utilizare și nici nu dețineți experiență în proiectare, este foarte probabil ca la un moment dat să vă întrebați ce culoare să oferiți unui anumit element.

Aveți nevoie de o paletă de culori consistentă pentru a vă impresiona clienții, iar culorile trebuie să se asorteze. Vestea bună este că internetul este plin de resurse despre combinarea culorilor și ajustarea schemelor de culori. De exemplu, puteți arunca o privire acestei selecții de instrumente de la Makeuseof.

Un alt aspect important este să căutați o paletă de culori care să se potrivească temei site-ului. De exemplu, dacă vindeți utilaje este o idee proastă să vă faceți paginile roz, deoarece probabil clienții principali sunt bărbați.Iar dacă site-ul web este despre o grădiniță, culorile închise nu vor fi foarte atrăgătoare.

Mărturii

Mărturiile sunt acele recenzii de la clienții fericiți pe care le vedeți adesea pe site-urile corporative. Sunt acolo pentru un motiv. Principalul avantaj al mărturiilor este că sporesc credibilitatea și arată încrederea acordată afacerii.

Cel mai simplu mod de a obține aceste mărturii este de a le cere clienților existenți să împărtășească câteva cuvinte despre experiența lor cu voi.

Pentru a crea mărturii cât mai impresionante, trebuie să găsiți parteneri de încredere în industria voastră. Dacă aceștia vă vor susține cu recenziile și comentariile lor, veți atrage cu ușurință noi clienți.

Deci, dacă nu aveți încă mărturii pe pagina de pornire, faceți rost de ele cât mai curând posibil.

Concluzia:

Site-urile web cu adevărat impresionante împărtășesc o caracteristică comună – îi determină pe vizitatori să revină pentru mai mult. Puteți face acest lucru prin crearea unui conținut unic și inovator, pe care vizitatorii nu îl pot găsi pe alte site-uri web. O idee bună este să împărtășiți în mod regulat informații interesante și utile din industria voastră.

Pentru a rezuma, e mult de muncă dacă doriți să vă impresionați cu adevărat vizitatorii cu site-ul vostru web. Nu aveți nevoie doar de structura și schema de culori potrivite, ci și de un conținut bun.

Doriți să vă creați site-ul web perfect? De ce nu începeți acum?