Elemente esențiale ale unui site web: cum să nu omiteți nimic

Unul dintre cele mai importante aspecte de considerat atunci când vă creați un site web este caracteristicile pe care trebuie să le includeți. Deși puteți opta pentru tot ce vă doriți, există anumite elemente esențiale fără de care nu puteți înainta. Pentru a vă fi mai ușor, am realizat o listă cu acestea.

Un titlu remarcabil

Titlul este probabil unul dintre primele elemente de poziționat pe orice site web. Acesta oferă vizitatorilor o idee clară despre cine sunteți, despre ce este site-ul și despre ce oferiți. Asemeni unei cărți sau unei știri, nimeni nu va citi restul conținutului dacă titlul nu este convingător. Deci, faceți acele 6-12 cuvinte să conteze!

Un meniu de navigare ușor de utilizat

În ziua de azi, site-urile web conțin de obicei mai multe pagini și subpagini. Pentru a garanta că toate sunt ușor de găsit, trebuie să vă asigurați că aveți un meniu de navigare ușor de utilizat. Cel mai bun mod pentru a face acest lucru este să îl introduceți în antetul paginii, pentru ca lumea să îl poată vedea cu ușurință. Un alt lucru important de luat în considerare este ordinea din meniu. Gândiți-vă la cel mai logic mod de a vă ordona paginile. De exemplu, dacă aveți o pagină numită „Produse” și o pagină separată numită „Servicii”, poziționați-le una lângă alta.

Îndemn la acțiune (“Call-to-action” – CTA)

Orice site web are nevoie de un îndemn la acțiune eficient. Un CTA este un obiectiv pe care doriți ca vizitatorii să îl îndeplinească atunci când ajung pe pagina voastră. CTA-urile au multe forme diferite. De exemplu, poate fi reprezentat de un buton „Înscrieți-vă”, „Aflați mai multe” sau „Începeți”. Una dintre cele mai importante sarcini este de a alege un CTA corect, acesta fiind cel mai eficient în conversia traficului de vânzări. Gândiți-vă pur și simplu la ceva ce puteți oferi vizitatorilor de negăsit nicăieri altundeva și faceți acest lucru cât mai atrăgător posibil.

Informațiile de Contact și „Despre noi”

Indiferent dacă vă creați un site web personal sau de afaceri, vă recomandăm să includeți informații despre voi și/sau afacerea pe care o dețineți, împreună cu detaliile de contact. Cel mai evident motiv este să le oferiți clienților și vizitatorilor posibilitatea de a vă contacta. Un alt motiv important pentru a include astfel de informații este pentru a câștiga încredere. De exemplu, o povestire despre afacerea pe care o dețineți vă va conecta pagina la o față umana și îi va face pe vizitatori să fie mai puțin reticenți în a deveni clienți.

Butoane pentru rețelele sociale

Rețelele sociale sunt foarte importante în zilele noastre și toată lumea știe asta. Asigurați-vă că afacerea voastră deține o bună prezență în social media și includeți link-uri către aceste profiluri. Nu există un loc strict unde să poziționați aceste butoane pe pagină, dar dacă doriți să le faceți cât mai vizibile, le puteți pune în antet sau pe bara laterală stângă sau dreaptă. Evident, partea cel mai puțin vizibilă este subsolul. Link-urile către profilurile de socializare nu reprezintă singurul lucru de făcut pentru a asigura o prezență socială. Puteți include și butoane de partajare socială, ce vor permite vizitatorilor să vă partajeze conținutul pe profilurile lor.

Imagini de calitate

Cu siguranță sunteți de acord cu faptul că un site web fără imagini nu pare a fi finalizat. Este esențial să includeți imagini relevante pentru subiectul site-ului web. Veți garanta, astfel, o atracție din punct de vedere vizual. Un alt lucru important este să vă optimizați imaginile, deoarece cu cât dimensiunea lor este mai mare, cu atât paginile se vor încărca mai greu.

Conținut de calitate

OK, să presupunem că ați creat un site grozav în ceea ce privește designul. Veți dori acum să îl faceți cât mai popular cu putință. Cel mai bun și cel mai ieftin mod de a face acest lucru este prin producerea unui conținut de calitate, acesta fiind apreciat de vizitatori, care vor răspândi la rândul lor cuvântul. „Conținutul primează” – aceasta este una dintre expresiile moderne în rândul entuziaștilor de SEO și a marketerilor de internet. Cu cât conținutul este mai calitativ, cu atât vă veți clasa mai sus.

Doriți să vă creați site-ul web perfect? De ce nu începeți acum?