Cum să creați conținut captivant pentru clienți

Potrivit lui Ron Cates, (director permanent al departamentului de educație în marketingul digital), un studiu recent a descoperit faptul că 74 la sută din micile afaceri intenționează să crească cantitatea de conținut pe care o produc în acest an. Este încă viabil să credem în zicala care spune – conținutul primează, mai ales atunci când este dificil să creăm o strategie bună de retenție. Deci, pentru toate micile afaceri existente, nu uitați că nu trebuie să fiți Hemingway pentru a dezvolta articole, un buletin informativ sau postări pe blog.

Tot ce trebuie să faceți este să vă acordați timpul necesar pentru a găsi ceea ce este în trent printre clienți în acest moment și pentru a vă împărtăși gândurile și cercetările pe această temă. O altă idee pentru a crea conținut excelent este să scrieți răspunsurile la întrebările pe care audiența vrea să le știe despre afacerea, produsele sau serviciile oferite și despre modul în care acestea îi pot ajuta în viață. Nu vorbim despre vânzare aici. De fapt, dacă le scrieți clienților doar despre vânzare, aceștia probabil că se vor dezabona și vor renunța. Puteți obține un rezultat creativ fără a centra subiectul în jurul vostru, ci focusându-vă pe ei, în loc.

Pentru un startup este foarte importantă implementarea unor modalități simple de a atrage clienții. Știind ce să includeți în imagini vă poate afecta implicarea, mai ales pe canalele de socializare precum Facebook și Instagram. Dacă includeți o declarație sau o întrebare împreună cu o imaginea ce explică un anumit punct de vedere spune ceva interesant, va genera apăsări de buton, distribuiri și aprecieri. Varietatea este importantă și ea, deci postați videoclipuri, linkuri, chestionare, postări diferite pentru a vedea ce funcționează cel mai bine și pentru a le răspândi corespunzător pe canalele sociale. Cunoașteți-vă întotdeauna clienții și gândiți-vă strategic ce va rezona cel mai mult cu ei.

Dacă nu aveți timp pentru a scrie conținut, puteți obține ajutor din partea unui prieten, sau cineva care este expert într-un domeniu care poate atrage interesul utilizatorilor. Postările pentru vizitatori sunt populare de mulți ani, deci puteți profita de o perspectivă nouă asupra blogului vostru din partea unui alt blogger.

O abordare inteligentă pe care o pot adopta micile afaceri și specialiștii în marketing este crearea de conținut care rezonează cu clienții la un nivel personal. Puneți-vă întrebarea câte dintre e-mailurile pe care le primiți au relevanță cu voi personal și vă oferă informații personalizate pe care le doriți cu adevărat? Una dintre cele mai bune modalități de a fi observat și amintit este implementarea discuțiilor cu clienții și oferirea răspunsurilor la întrebările pe care le au. Aceste aspecte cresc șansele de a vă vinde produsul, deoarece se creează conexiuni de lungă durată, iar ei simt că vă cunosc și pot avea încredere în voi.

Dacă vă gândiți la cum puteți construi o comunitate strânsă de consumatori fideli, scrierea de conținut devine o acțiune din ce în ce mai mare. În încercarea de a ajunge la un public cât mai mare, crearea de conținut poate fi o activitate foarte distractivă și plină de satisfacții. Împărtășirea lucrurilor și informațiilor pozitive poate aduce multe beneficii și vă demonstrează în fața clienților abilitățile și stilul.