8 caracteristici esențiale pentru site-ul web al oricărei întreprinderi mici

Dacă sunteți proprietarul unei companii mici, vă bazați pe site-ul web pentru a vă aduce noi clienți și pentru a vă menține compania în creștere. Ca orice alt tip de site-uri web, site-urile afacerilor mici au propriile caracteristici care le diferențiază de magazinele online, site-urile de portofoliu sau bloguri, de exemplu.

Am colectat aici 8 caracteristici esențiale pentru site-ul web al oricărei afaceri mici de care aveți cu siguranță nevoie:

Versiunea mobilă

Statisticile arată că o mulțime de utilizatori de internet sunt online prin intermediul unui dispozitiv mobil. În SUA, procentul de utilizatori online în 2015 este mai mare de 70% și se așteaptă să ajungă la 86,5% până în 2019, conform Statista. Acest lucru înseamnă că există șanse mari ca potențialii clienți să utilizeze un dispozitiv mobil pentru a naviga pe site-ul web. Dacă doriți să le atrageți atenția, trebuie să aveți o versiune a site-ului web mobilă, deoarece aceasta este mai convenabilă în ceea ce privește experiența utilizatorului.

Mai mult decât atât, Google tinde să ofere un impuls site-urilor web prietenoase cu dispozitivele mobile, un aspect esențial din perspectiva SEO.

Un lucru bun este faptul că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la versiunea mobilă dacă utilizați Oxxy. Noi vă oferim o soluție simplă, dar foarte puternică, dacă doriți o prezență online uimitoare nu numai pe desktop, ci și pe dispozitive mobile. Cu editorul nostru mobil, vă puteți proiecta singur site-ul mobil și vă puteți bucura de rezultate fantastice.

Google Analytics

Dacă doriți să vă optimizați site-ul web, este nevoie de date exacte legate de vizitatori și despre ceea ce fac aceștia pe paginile site-ului web. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin integrarea sistemului Google Analytics. Există multe alte sisteme similare, dar Google Analytics are unele avantaje, fiind gratuit și puternic. Vă permite să urmăriți fiecare statistică de care aveți nevoie, cum ar fi numărul de vizitatori, de unde provin aceștia, ce fac pe site-ul web, cât timp petrec pe el și multe altele.

Integrarea sistemului Google Analytics este destul de simplă. Va trebui să configurați un cont Google și să vă înscrieți pentru Google Analytics. Trebuie să verificați apoi dacă sunteți proprietarul site-ului web, lipind codul de urmărire din Analytics pe pagina de pornire.

Integrarea în social media

Mult întreprinderi mici consideră că atunci când brandurile lor sunt prezente pe rețelele de socializare nu au nevoie de un site web. Altele cred că atunci când au un site web nu au nevoie de prezența pe rețelele sociale. Adevărul este că trebuie să profitați de ambele canale dacă doriți să vă promovați în mediul online.

Dacă doriți să vă creați un site web prietenos rețelelor de socializare, trebuie să urmați câțiva pași simpli. Primul lucru pe care îl puteți face este adăugarea unor butoane de partajare socială, care vor permite vizitatorilor accesul la pagina voastră prietenilor și urmăritorilor acestora. Următorul lucru pe care îl puteți face este adăugarea unor linkuri către paginile voastre de socializare. Asigurați-vă că le puneți deasupra pliului (acesta fiind locul vizibil fără a fi nevoie să derulați în jos).

Pagina Despre noi

Am vorbit deja despre importanța de a avea o pagină Despre noi solidă pe site-ul web al unei mici afaceri. Motivul pentru care acest aspect atât de important este că oamenii tind să aibă încredere în companiile pe care le cunosc mai bine. Utilizarea paginii Despre noi pentru a relata povestea voastră este o idee grozavă. În plus, această pagină este una dintre primele pagini de pe site pe care vizitatorii o vor verifica. O pagină solidă Despre noi este un semn de încredere și arată că sunteți un partener serios.

Câteva dintre sfaturile pe care le oferim despre crearea unei pagini eficiente Despre noi sunt:

  • Vorbește prin aspecte vizuale – nu este suficient să spuneți oamenilor cine sunteți, trebuie să le și arătați.
  • Vorbiți despre beneficiile companiei – nu este suficient să spuneți că sunteți cei mai buni. Demonstrați cum poate compania voastră să îmbunătățească viața sau munca oamenilor.
  • Fiți autentici – nu încercați să păreți mai mari decît sunteți în realitate. La un moment dat, oamenii vor observa acest lucru.

Îndemn la acțiune (Call-to-action – CTA)

Îndemnurile la acțiune (Call-to-actions – CTAs) sunt o parte importantă a oricărui site modern. Când există vizitatori pe site-ul web, vă veți aștepta foarte des ca aceștia să efectueze o anumită acțiune. Această acțiune ar putea fi de orice fel. De exemplu, ați putea dori să cumpere un anumit produs, să ia legătura cu voi, să descarce o carte electronică sau orice alt tip de activitate importantă. În același timp, nu vă puteți aștepta ca oamenii să efectueze această acțiune fără un mic ajutor. Modul de a îndruma utilizatorii să efectueze acțiunea dorită este prin utilizarea butoanelor CTA.

Atunci când vă proiectați îndemnul la acțiune, trebuie să acordați atenție mai multor considerații importante care pot duce la o eficiență mai bună sau mai slabă. Acestea sunt:

  • Textul îndemnului la acțiune
  • Plasarea lui
  • Culoarea lui
  • Mărimea lui
  • De ce este înconjurat

Logo

Fără îndoială, importanța unui logo pe site-ul web al unei afaceri este imensă. Există mai multe avantaje în acest sens. Primul este că pur și simplu nu vă puteți imagina o companie fără un logo. Nu pare o companie adevărată. Următorul aspect important este că un logo poate atrage atenția vizitatorilor, ceva ce trebuie să urmăriți constant.

Un logo grozav este unic și realizat într-un mod profesional. Ceea ce înseamnă că, dacă nu sunteți designer, este mai bine să lăsați un profesionist să facă această treabă. Realizat într-un mod corect, este o investiție solidă pentru viitor, așa că fiți dispuși să cheltuiți niște bani pentru proiectarea acestui logo.

Și dacă aveți deja un logo trebuie, desigur, să îl plasați pe site-ul web.

Mărturii

Mărturiile sunt grozave. Aproape fiecare companie le folosește. În loc să le spuneți oamenilor cât de minunată este compania voastră, puteți să lăsați clienții să spună acest lucru în locul vostru. Este mult mai real și mai de încredere. În plus, dacă oamenii de la care primiți mărturii sunt cunoscuți și de încredere în industria respectivă, avantajele vor fi imense.

Atunci când cereți cuiva o scurtă părere despre colaborarea voastră, întrebați despre efectul în afacerea sau viața lor. Acest lucru înseamnă că nu aveți nevoie de cineva care să spună cât de grozavi sunteți, ci cât de benefic este să vă fie client. De exemplu, o mărturie excelentă despre o companie B2B poate spune „Colaborarea cu compania X ne-a dublat profiturile în doar 6 luni”.

În ceea ce privește poziționarea mărturiilor pe pagina web, nu există o anumită regulă. Le puteți pune fie pe pagina de pornire, fie în altă parte, dar asigurați-vă că vizitatorii le vor observa.

Imagini reale

Aspectele vizuale sunt unul dintre aspectele care diferențiază site-urile web excelente de cele uzuale. Mulți folosesc fotografii generice de stoc, rezultatul fiind unul îngrozitor. Există mai multe motive pentru care fotografiile stoc nu sunt o idee bună când vine vorba de un site web. În primul rând, arată fals. Oamenii pot face în mod normal diferența dintre o fotografie reală și o fotografie de stoc. Companiile care prezintă fotografii stoc în loc de fotografii reale par că au ceva de ascuns.

Mai mult decât atât, fotografiile stoc sunt folosite de multe companii și șansa ca multe alte site-uri web să folosească aceleași fotografii este imensă. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu sunt deloc ieftine.

Așadar, cea mai bună idee este să realizezi câteva imagini reale ale echipei, ale biroului, ale produselor, etc. Va arăta mult mai realist și mai fiabil și nici nu va fi atât de costisitor.

Doriți să vă creați site-ul web perfect? De ce nu începeți acum?