6 moduri de a-i face pe vizitatori să vă iubească site-ul web

Un site web trebuie să atragă cât mai mulți vizitatori. Dacă acestor vizitatori le place site-ul web, vor rămâne mai mult și îl vor vizita mai des, recomandându-l prietenilor lor, de asemenea.

Toate acestea înseamnă că atunci când vă construiți site-ul web, trebuie să vă gândiți cum să îi faceți pe oameni să-l iubească. Nu există o singură formulă pentru acest lucru. Unele site-uri atrag vizitatori cu designul lor uimitor. Altele par depășite, dar sunt atât de unice încât nu au nevoie de un design modern pentru a-i face pe oameni să se îndrăgostească de el.

Cu toate acestea, există mai multe caracteristici comune ale site-urilor web care atrag mult trafic. Iată ce vă sugerăm noi să faceți.

Faceți-l compatibil cu dispozitivele mobile

În ziua de azi, o mare parte din traficul de internet vine de pe dispozitivele mobile. În următorii câțiva ani, această tendință va crește. Pentru mulți oameni, smartphone-urile sunt principalul, dacă nu singurul punct de acces la internet, ceea ce înseamnă că asociază un site web cu versiunea sa mobilă, mai degrabă decât cu cea desktop.

Și cum ar trebui ei să îndrăgească și să recomande un site web care arată teribil pe un dispozitiv mobil? Nicio șansă.

Faceți-i să se simtă speciali

O mulțime de profesioniști în domeniul IT afirmă că există atât de multe site-uri web în zilele noastre, încât numai cele cu un aspect special pot ieși în evidență. Noi am dori să adăugăm ceva la aceasta afirmație, și anume că doar aceia dintre voi care îi fac pe vizitatori să se simtă speciali pot ieși în evidență.

Secretul din spatele acestui fapt este personalizat în cât mai multe lucruri posibile. Oamenilor nu le plac lucrurile generice, ci preferă o experiență personalizată. Dacă trimiteți buletine informative, personalizați-le cât mai mult cu putință. Dacă trimiteți cadouri gratuite, personalizați-le și pe acelea. Aflați cât mai mult posibil despre clienți și faceți ca aceste informații să funcționeze pentru afacerea voastră.

Simplificați lucrurile

Nu subestimați niciodată puterea simplității. Când vine vorba de experiența utilizatorului, simplitatea este adesea un mare avantaj. Uneori, atunci când construim un site web, dorim să includem cât mai multe elemente și funcționalități. Ajungem apoi într-o situație în care este nevoie de prea mult timp pentru ca oamenii să găsească ceea ce caută.

Faceți lucrurile cât mai simple cu putință. La urma urmei, abordarea minimalistă este un mare trend dintr-un motiv anume.

Faceți-i să simtă că sunteți utili

Majoritatea experților în marketing vor spune că trebuie să produceți conținut util și unic, acesta atrăgând mai mult trafic și vizitatori. În opinia noastră, a fi unic în zilele noastre este foarte greu, dar trebuie ca măcar să faceți tot ce este posibil pentru ca vizitatorii să vă simtă așa.

Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă să pretindeți că sunteți utili și unici. Doar nu fiți ca toți ceilalți. Faceți lucrurile în mod diferit. Nu copiați designul altor persoane. Integrați-vă propriile idei. Oamenii vor aprecia acest lucru.

Reconstruiți, dar nu prea des

Schimbările sunt un lucru bun. Reconstruirea site-ului web poate face miracole în ceea ce privește traficul. Dacă simțiți că lucrurile nu merg bine, probabil că problemele sunt cauzate de design. A oferi un aspect nou site-ului web indică faptul că sunteți în continuare prezent, că evoluați și că vă pasă de experiența vizitatorilor.

Totuși, dacă reconstruiți site-ul prea des, să presupunem mai mult de o dată la doi ani, acest lucru va demonstra o oarecare inconsecvență. Imaginați-vă ce simțiți de fiecare dată când vă schimbați smartphone-ul sau vă actualizați sistemul de operare. Este nevoie de câteva zile pentru a vă obișnui cu noul aspect. Același lucru se aplică și în cazul site-ului web. Dacă vă schimbați designul prea des, oamenii vor renunța să se obișnuiască cu noul aspect din nou și din nou.

Folosiți designul potrivit

O expertiză în designul web înseamnă abilitatea de a crea site-uri web frumoase, dar prietenoase cu utilizatorii. Nu orice tip de design este potrivit pentru fiecare tip de site web. De exemplu, site-urile web cu derulare sunt potrivite pentru site-urile care vor fi vizualizate în principal pe dispozitive mobile, precum și pentru site-urile cu conținut generat de utilizatori (precum Facebook și Twitter) și pagini de destinație. Site-urile cu mai multe pagini sunt de obicei utilizate de către companii.

Concluzia:

Făcând vizitatorii să se îndrăgostească de site-ul vostru web, înseamnă că ați câștigat total jocul în favoarea voastră. Dacă oamenii sunt vă împărtășească site-ul și să-l recomande prietenilor, ați reușit să creați o comunitate în jurul brandului, care este mult mai eficientă decât orice buget de marketing.

Pentru a rezuma, putem spune că acest lucru este cu mult peste rata de respingere, timpul petrecut pe site și alți metrici. O sută de oameni care vor împărtăși mai departe site-ul reprezintă mai mult decât mii de vizitatori care vor veni și nu se vor mai întoarce.

Doriți să vă creați site-ul web perfect? De ce nu începeți acum?