Cum pot afecta schemele de culori ale site-ului percepțiile noastre?

Crearea unui site web cu ajutorul unui constructor de site-uri web nu este o mare lucrare științifică. Nu necesită cunoștințe în programare sau codificare, sunteți doar voi și platforma preferată. Totuși, este nevoie de o atingere subtilă.

Designul și flexibilitatea sunt facilitate de șabloanele gata de utilizare, care sunt din ce în ce mai adaptabile. Proprietățile lor de bază și cele mai importante, după cum știm, sunt: să răspundă (reglare automată), să fie compatibile cu dispozitivele mobile, să aibă un design de calitate și o opțiune pentru categorizare, o structură și un stil plăcute.

Un lucru pe care bloggerii din blogosfera constructorului de site-uri web îl ignoră adesea atunci când vorbim despre argumente pro și contra a șabloanelor pentru site-urile web este…schema lor de culori. După cum știm cu toții, diferite culori și combinații de culori ne afectează dispoziția, sentimentele și emoțiile diferit, așa că am decis să aruncăm o privire asupra modului în care alegerea acestora poate afecta percepția clienților și psihologia culorii. Trebuie să ne amintim că majoritatea șabloanelor de site-uri web (și culorile lor!) Sunt instrumente de comunicare în construirea unui site web.

Negru

Deși este adesea considerată din perspectiva sa negativă (partea întunecată!), culoarea neagră este favorita multor oameni. Aduce un sentiment de încredere de sine și de control. Negrul vorbește despre autoritate, deci fiți atenți atunci când utilizați șabloane de site-uri web negre, deoarece clienții pot simți o influență copleșitoare. De asemenea, această culoare a reprezentat viața și renașterea în Egiptul antic, iar în modă este adesea folosită datorită efectului de „slăbire” pe care îl oferă.

Alb

Sensul simbolic al albului reprezintă inocență, puritate, prospețime, calm, dar și sterilitate și goliciune. Este neutru și are capacitatea de a expune „murdăria”. Când utilizați un șablon alb în cadrul unui creator de web, aveți în vedere toate acele elemente din șablon și caracteristicile sale care sunt expuse de alb.

Roșu

Este cea mai intensă culoare. Pe de o parte evocă emoții puternice (roșu este cea mai lungă lungime de undă) precum dragostea, dar pe de altă parte ar putea fi agresivă și exigentă. Nu este o culoare foarte populară în cadrul negocierilor. Un șablon roșu poate atrage atenția și poate stimula percepția, dar abilitatea sa de a domina poate respinge vizitatorii, ceea ce înseamnă că trebuie să găsiți un echilibru folosind o a doua culoare.

Albastru

Albastrul este culoarea cerului și vorbește despre seninătate, calm și liniște, dar și despre distanță. Cercetările arată că albastrul poate stimula productivitatea, dar de asemenea există și expresia de avea o zi de „luni albastră” – o zi de luni tristă. În comunicare simbolizează și loialitatea. Cercetătorii au demonstrat că albastrul reduce anxietatea și scade ritmul cardiac.

Verde

Verdele reprezintă natura. Simbolizează sănătate, fertilitate și noroc. Ar putea crea senzații de întinerire și relaxare, dar implică și un fel de conservatorism și stagnare. Această culoare a echilibrului este centrul spectrului și evocă, de asemenea, armonie și pace.

Galben

Galbenul este cea mai obositoare culoare pentru ochii umani, deoarece reflectă o cantitate imensă de lumină. Astfel, poate procova obosirea ochilor, fiind nevoie doar de o cantitate mică de culoare pentru a atrage atenția. Pe de altă parte, este veselă, „însorită” și evocă o stare vitală. Trebuie doar să aveți grijă cu efectul său copleșitor și cu nivelurile de saturație.

Violet

OXXY Website Builder oferă șabloane variate în ceea ce privește culorile și designul. Marea variabilitate și caracteristicile lor se vor potrivi cu siguranță gusturilor personale și sferei profesionale. Nu uitați că fiecare culoare afectează percepția într-un mod diferit și adesea o combinație potrivită de culori are capacitatea de a declanșa răspunsul corect.