Ce să nu faceți pe paginile site-ului web

Proiectarea unei pagini perfecte nu este ceva ușor de realizat. Trebuie să rețineți că comite face multe greșeli. Unele dintre ele pot fi greșeli în design, altele în conținut.

Dar, chiar dacă nu este o sarcină ușoară, este esențial să dețineți pagini perfect structurate. Vă asigurați, astfel, că site-ul își îndeplinește scopul și investiția de timp și bani pe care le-ați oferit meritului său.

Părerea noastră este că una dintre cele mai bune modalități de a învăța cum să faceți ceva este să cunoașteți lucrurile ce nu trebuie făcute niciodată. De aceea, am creat o listă cu cele mai grave greșeli pe care le puteți face pe paginile unui site web.

Culori ce nu contrastează

Un designer bun nu ar face niciodată o astfel de greșeală, dar o vedem foarte des în cazurile celor care se ocupă de design. Când alegeți un fundal de o culoare ce nu contrastează cu culoarea textului, conținutul nu poate fi citit. Imaginați-vă că aplicați un text albastru pe un fundal violet.

Modul corect de a face acest lucru este prin combinarea a două culori contrastante. Vă asigurați astfel că vizitatorii vor putea citi cu ușurință conținutul fără a le provoca vreo problemă de vedere. Un instrument online grozav care vă poate ajuta să dezvoltați o schemă de culori este Coolors. Vă permite să vă creați propria schemă sau puteți naviga printre combinațiile de culori populare.

Text pe fundalul unei imagini

O altă greșeală imensă este să poziționați conținutul direct pe un fundal de imagine. Ca în cazul precedent, acest lucru va aduce dificultăți vizitatorilor în citirea textului, ceea ce înseamnă că vor renunța eventual.

Desigur, acest lucru nu înseamnă să nu optați deloc pentru o imagine de fundal. O modalitate de urmat este crearea unor cutii colorate solide și plasarea textului în interiorul lor. Astfel, vizitatorii nu vor fi distrași de fundal, iar textul va putea fi citit. Puteți verifica cum am făcut noi acest lucru în șablonul Homedesk.

Textul este prea larg sau prea îngust

Atunci când poziționați textul pe o pagină de pornire (sau pe orice altă pagină), asigurați-vă că acesta nu depășește 60 de caractere pe un singur rând. În caz contrar, vizitatorilor le va fi greu să se concentreze asupra lui. Nici liniile prea înguste nu sunt recomandate, deoarece sunt obositoare pentru ochi, iar cititorul trebuie să meargă prea des la un nou rând.

Fonturi greu de citit

S-ar putea să credeți că un font elegant pe pagina de pornire vă va da un aspect mai cool, când, de fapt, faceți o greșeală imensă. Un font greu de citit va frustra cititorii, care nu vor mai citi conținutul și nici nu vor vizita restul paginilor.

Asigurați-vă că textul are suficient spațiu între linii și că dimensiunea nu este prea mică sau prea mare.

Dacă utilizați Oxxy, vă puteți regla cu ușurință fontul prin meniul de elemente, așa cum arată în GIF-ul de mai jos.

Prea multă derulare

O altă greșeală pe care o vedem adesea este un conținut atât de lung încât trebuie să derulați și să derulați până să ajungeți la final. Un cazul ideal este să nu fie nevoie de mai mult de două derulări. Tot ceea ce depășește aceste două derulări va plictisi vizitatorii, care nu vor sta să vadă și restul conținutului.

Asigurați-vă că ați plasat cel mai important conținut în partea de sus a paginii. Cel mai important conținut este sloganul, o scurtă descriere, câteva informații despre produs și un îndemn la acțiune.

Prea mult text

Nu puteți evita mereu poziționarea unor bucăți mari de text, dar atunci când nu este absolut necesar, nu o faceți. Oamenii tind să evite citirea textelor de lungi dimensiuni și ideea mai bună pentru a le atrage atenția este includerea imaginilor ori de câte ori este posibil.

De exemplu, dacă aveți un site web cu informații pentru un produs sau serviciu pe care îl oferiți, încercați să puneți imagini sau videoclipuri, în loc de descrieri lungi și cuprinzătoare. Astfel, vizitatorii nu se vor plictisi și le puteți capta ușor atenția. Asigurați-vă mereu și că paginile nu duc lipsă de informații. Unul dintre cele mai neplăcute lucruri este atunci când utilizatorii ajung pe o anumită pagină și nu știu despre ce este vorba.

Lucruri cu redare automată

Mulți oameni plasează videoclipuri sau fișiere muzicale pe paginile lor și le pun pe redare automată atunci când un vizitator vizitează acea pagină. Probabil credeți că acest lucru vă face site-ul să arate mai cool, dar ne amintim cu toții de ultima dată când ascultam muzică, am intrat pe un nou site și a trebuit să căutăm de unde venea acel zgomot ciudat și cum putem să îl oprim.

Deci, cu excepția cazului în care scopul este de a irita vizitatorii (și cu siguranță credem că nu este cazul), nu plasați videoclipuri sau melodii cu redare automată.

Stil de scriere inadecvat

Când scrieți sau corectați conținutul paginilor, asigurați-vă că gramatica și punctuația sunt perfecte. Nerespectarea acestor detalii îi va face pe vizitatori să nu vă citească textul, indicându-le că nu sunteți suficient de credibili.

Următorul aspect important este ca textele să nu fie scrise în jargonul industriei respective. Nu contează dacă scrieți personal sau dacă apelați la un redactor, asigurați-vă că totul este ușor de înțeles de către persoanele care nu fac parte din industria respectivă. Păstrați jargonul pentru întâlniri și nu îl utilizați pe paginile site-ului web.

Link-uri întrerupte

Lipsa link-urilor pe o pagină web nu este o idee bună, prezența link-urilor întrerupte este și mai rea. Trebuie să verificați în permanență ca linkurile să nu ajungă în pagini de eroare. În mod contrar, acest lucru le va arăta vizitatorilor că nu vă pasă de conținutul site-ului sau de actualizarea lui.