9 greșeli pe care trebuie să le evitați pe site-ul unei afaceri mici

Începerea unei noi afaceri presupune multe aspecte de care să aveți grijă. Acesta este motivul pentru care mulți proprietari ai companiilor mici trec cu vederea peste prezența lor în mediul online. Dar odată cu avansul tehnologiei, internetul oferă o oportunitate imensă pentru companiile din aproape toate industriile de a câștiga expunere și de a găsi noi clienți.

Deținerea unui site web pentru o afacere mică reprezintă un început solid, dar este departe de a fi suficient dacă vă doriți beneficii adevărate. Trebuie să aveți obiective clare, să vă creați o idee despre clienții vizați, să decideți cine vă va crea site-ul și cine va avea grijă de întreținere acestuia după aceea.

Dar nu vă faceți griji. Dacă v-ați creat deja un site web fără să considerați aceste aspecte, încă este timp pentru a remedia lucrurile. Pentru aceasta, verificați dacă ați comis una dintre următoarele greșeli ale site-urilor afacerilor mici.

Informații insuficiente despre companie

Site-ul web ar trebui să furnizeze informații valoroase vizitatorilor, pentru a le câștiga încrederea încredere și pentru a deveni clienți. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac proprietarii afacerilor mici este să includă informații insuficiente despre companie. O modalitate bună de a remedia acest lucru este crearea unui conținut util și bogat în pagina Despre noi. Pentru această secțiunea, asigurați-vă că includeți cât mai multe informații cu putință. Vorbiți clar despre ceea ce faceți și despre obiective și valori, dar nu vă opriți aici. Spuneți-vă povestea și împărtășiți fotografii. Vizitatorilor le place să citească informații despre companii, iar probabilitatea de a interacționa cu voi crește dacă vă cunosc mai bine.

Informații de contact insuficiente

Printre cele mai frecvente greșeli făcute pe un site al micilor afaceri este furnizarea insuficientă de informații de contact. Este esențial ca vizitatorii să vă poată contacta cât mai ușor cu putință. Gândiți-vă cum să vă organizați corect pagina de Contacte. Includeți cât mai multe mijloace de comunicare posibil, deoarece oamenii au preferințe diferite. Unii probabil vă vor scrie un e-mail, dar alții vă vor suna la telefon. O altă idee bună este să includeți un formular de contact. Veți permite astfel vizitatorilor să vă contacteze cu ușurință fără a fi nevoie să părăsească site-ul web. În plus, nu subestimați puterea rețelelor sociale ca modalitate de comunicare. Monitorizați-vă profilurile de pe rețele de socializare și răspundeți atunci când cineva vă contactează.

Niciun site mobil

Trebuie să fi trăit într-o peșteră dacă nu ați auzit până acum de mania mobilă și de toată nebunia legată de site-urile web disponibile pe dispozitivele mobile. Timpul în care dispozitivele mobile erau folosite doar pentru apeluri telefonice și mesaje text a apus. Acum majoritatea oamenilor dețin un smartphone (sau chiar mai multe), cu ajutorul căruia navigă tot timpul pe internet.

Imaginați-vă că un utilizator de smartphone vă deschide site-ul web, iar acesta nu este compatibil cu dispozitivele mobile. Păcat! Cel mai probabil pierdeți un potențial client. Dar lucrurile merg și mai departe decât atât. Utilizatorii preferă site-urile web compatibile cu dispozitivele mobile, dar și motoarele de căutare le iubesc. La începutul acestui an, Google a anunțat așa-numitul „Mobilegeddon” – o actualizare a algoritmului lor de căutare, referitor la avantajele oferite în căutări site-urilor web disponibile pe dispozitivele mobile.

Deci, dacă dețineți o mică afacere și ați subestimat puterea unui site web mobil (există destul de multe persoane în această categorie), s-ar putea să vă schimbați decizia curând.

Fără apel la acțiuni (CTAs)

Una dintre cele mai mari greșeli a site-urilor micilor afaceri este lipsa unui îndemn clar (CTA). Importanța CTA-urilor vine din faptul că nu vă puteți aștepta ca vizitatorii să știe singuri ce doriți să facă. Au nevoie de o oarecare împingere de la spate. Acest lucru este posibil prin includerea CTA-urilor, care vor semnala următorul pas vizitatorilor.

Rețineți că acest lucru nu este mereu posibil, chiar dacă obiectivul principal al unui CTA este de a converti un vizitator într-un cumpărător. Dacă produsul este scump, nu vă puteți aștepta ca oamenii să apese imediat pe „Cumpărați acum”. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că ar trebui să renunțați la CTA. De fapt, ele sunt destul de utile pentru o mulțime de situații, cum ar fi reducerile speciale, demonstrații, instrumente, informații de contact și altele.

Un site web neprietenos cu social media

OK, acum că știți faptul că site-ul web trebuie să fie compatibil cu dispozitivele mobile, lipsește să-l faceți prietenos și în ceea ce privește social media. Crearea unui site web prietenos cu rețelele sociale înseamnă să oferiți vizitatorilor posibilitatea de a partaja cu ușurință conținutul site-ului cu publicul acestora. Puteți face acest lucru prin includerea unor butoane de partajare socială. Butoanele sunt asociate în principal cu bloguri și site-uri web de știri, dar sunt potrivite pentru aproape fiecare site web și pentru fiecare tip de conținut care are scopul de a interacționa.

Nu folosiți analize

O greșeală imensă a site-ului unei mici afaceri este a nu utiliza nicun software pentru analiză. Familiarizarea cu astfel de instrumente (cel mai popular fiind Google Analytics) este foarte importantă pentru succesul de viitor. Folosirea acestor instrumente este singurul mod de a primi informații reale și exacte despre ceea ce se întâmplă pe site-ul web. Google Analytics poate oferi multe date utile despre trafic – câți vizitatori aveți, de unde provin aceștia, cât timp petrec pe paginile site-ului și multe altele.

Configurarea unui cont Google Analytics este foarte rapidă. Trebuie doar să aplicați pe site codul de urmărire pe care îl veți și în 24 de ore veți primi primele informații. Acesta este unul dintre primele lucruri de făcut atunci când lansați un nou site web al unei afaceri.

Utilizarea unui subdomeniu gratuit

Este adevărat că multe mici afaceri nu dispun de un buget mare pentru marketing și vor să utilizeze servicii gratuite, dar crearea site-ului web pe un subdomeniu gratuit reprezintă o mare greșeală. Un nume nou de domeniu nu costă mult (noi vă oferim unul gratuit dacă vă înscrieți pentru un abonament anual), dar este o condiție strictă pentru succesul ulterior. Nimeni nu ia site-urile web în serios pe subdomenii gratuite. Pur și simplu nu pare deloc profesionist. Și asta spune tot!

Navigarea nu este suficient de bună

Când vă gândiți la structura site-ului web, trebuie să considerați modul în care vizitatorii vor naviga pe paginile acestuia. În primul rând, este important să nu se piardă, adică să nu existe pagini fără vreun link pe ele către alte pagini sau către pagina de pornire. Mai simplu spus – nu permiteți niciodată butonului de ieșire să fie singura opțiune pentru vizitatori.

Mai mult decât atât, trebuie să vă asigurați că nu există pagini inaccesibile, cu excepția cazului în care acesta este scopul lor. În scenariul obișnuit, trebuie să aveți link-uri către pagini din altă parte a site-ului.

Fără SEO

OK, site-ul este acum gata și disponibil pe web. Dar de obicei există alte mii de site-uri web în aceeași industrie. Site-ul nou creat nu are nicio șansă să iasă în evidență fără ajutor. Aceasta este situația în care Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) devină utilă. Mulți proprietari ale micilor afaceri cred că vor crea un site web și utilizatorii vor afla într-un mod magic despre el. Dar acest lucru nu se va întâmpla. Este o idee bună să alocați un buget pentru SEO dacă vă bazați pe site-ul vostru în ceea ce privește vânzările și noii clienți.

Doriți să vă creați site-ul web perfect? De ce nu începeți acum?