5 elemente cheie necesare oricărei pagini de pornire

Suntem siguri că sunteți de acord că cea mai importantă pagină a site-ului web este pagina de pornire. De obicei, acesta este primul loc vizualizat de către vizitatori și nimeni nu va merge mai departe dacă această pagină este neatrăgătoare. Acest lucru înseamnă că, oricât de bun ar fi conținutul celorlalte pagini, dacă pagina de pornire nu este suficient de bună în ceea ce privește designul și structura, veți avea de suferit.

Deci, cum vă puteți optimiza pagina de pornire, pentru a începe să primiți rezultatele bune? Acest lucru nu este atât de ușor pe cât pare, dar după cum vă puteți aștepta, suntem aici pentru a vă ajuta.

(Vedeți și: 8 sfaturi pentru scrierea unui conținut minunat în pagina Despre noi)

Navigare clară

Probabil presupuneți deja că plasarea unui meniu de navigare pe pagini (și în special pe pagina de pornire a site-ului web) este un lucru evident, dar credem în continuare că merită menționat. Vizitatorii au nevoie de o modalitate ușoară de a naviga prin paginile site-ului web. Dacă nu includeți un meniu pe pagina de pornire sau dacă acesta este dificil de găsit, veți avea o problemă majoră cu SEO. Una dintre principalele valori pe care trebuie să le urmați este așa-numita „rată de respingere”. Acesta este numărul de persoane care părăsesc site-ul web fără să apese pe niciun link de pe acesta. Dacă nu plasați un meniu cu linkuri către celelalte pagini ale site-ului web, rata de respingere va crește imediat, ceea ce va afecta și clasamentul în motorul de căutare.

Titlu măreț

Asemeni unei postări de blog sau a unui articol de știri, scopul titlului este de a atrage atenția vizitatorilor, pentru ca aceștia să continue navigarea pe site-ul web. Când alegeți un titlu pentru pagina de pornire, încercați să creați ceva cât mai atrăgător cu putință. Nu trebuie să fiți foarte descriptiv, ci doar asigurați-vă că, atunci când îl citiți, vizitatorii vor fi curioși să știe ce le puteți oferi.

Dacă afacerea deține și un slogan, îl puteți folosi drept titlu. Chiar dacă multe companii nu dețin un slogan unificat, asta nu înseamnă că ar trebui să săriți peste partea principală.

Combinați-l cu un aspect vizual grozav

Ok, titlul este un lucru esențial, dar dacă puneți pur și simplu un text în partea de sus a paginii, sunt șanse ca majoritatea oamenilor să nu-l citească. Cel mai simplu mod de a atrage atenția vizitatorilor este prin plasarea unei imagini grozave de antet, ca fundal pentru acest titlu.

Sugestia noastră este să alegeți o imagine relevantă pentru industria voastră și să o considerați ca o unitate, împreună cu titlul.

Un îndemn la acțiune

Îndemnurile la acțiune (Call-to-actions – CTAs) sunt un mare trend în rândul specialiștilor în marketing în zilele noastre și există o explicație simplă pentru acest lucru. Site-ul web servește unui anumit scop, fie că este vorba de a-i determina pe clienți să cumpere direct sau doar să vă contacteze, deci cumva trebuie să-i determinați să facă o anumită acțiune. Întrucât vizitatorii nu vor avea aceeași idee ca a voastră, aveți nevoie de un îndemn.

Cel mai bun loc în care îl puteți poziționa este undeva în partea de sus a site-ului web, deoarece doriți să fie urmărit de cât mai mulți vizitatori.

Verificați pagină de pornire a site-ului Oxxy, de exemplu. Am poziționat un buton de Start în centru, deoarece ne dorim să vedeți de ce suntem capabili, dar și să începeți să construiți un site web.

Cele mai recente știri

Multe site-uri web mai mici nu dețin un blog sau un loc separat pentru a publica cele mai recente știri ale companiei. Și dacă site-ul vostru web este unul dintre acestea, este o idee bună să economisiți un loc pentru știri pe pagina de pornire.

Cea mai bnă idee este să păstrați până la 3-5 scurte informații despre dezvoltarea recentă a companiei. Dacă doriți să împărtășiți mai mult de atât, includeți o scurtă prezentare generală pe care să o conectați la o altă pagină, unde vizitatorii pot citi întreaga poveste.

Afișați mărturiile clienților

Mărturiile clienților se numără printre cei mai buni indicatori de succes de inclus pe pagina de pornire a site-ului web. Acest aspect demonstrează încrederea clienților, care te consideră un partener de încredere. Rugați-i pe unii dintre ei să scrie câteva cuvinte despre experiența pe care au avut-o și publicați cele mai bune mărturii pe pagina de pornire.

Includeți întotdeauna numele autorului mărturiei, dar și titlul și compania acestuia. Puteți include și o mică fotografie a fiecăruia dintre ei, pentru a face această parte să pară mai fiabilă.

Pentru a rezuma, trebuie să înțelegeți că prima impresie este esențială în succesul unui site web. De aceea, pagina de pornire trebuie să fie cât mai optimizată cu putință. Cele cinci elemente pe care le-am inclus în acest articol sunt doar un kit de bază – și cu siguranță veți avea nevoie de toate. După aceea, puteți continua să includeți alte lucruri precum un îndemn secundar, link-uri către resurse, mai multe imagini etc.

Doriți să vă creați site-ul web perfect? De ce nu începeți acum?