Как да направите сами страхотен дизайн за вашия уебсайт

Oxxy website builder

Платформата на Oxxy Ви дава възможност да построите един модерен дизайн за вашия уебсайт, отговарящ изцяло на вашите изисквания и представящ по най-добрия начин продуктите и услугите ви. Има множество опции на разположение, които ви позволяват да персонализирате всеки един елемент и да го направите така, както желаете.

Въпросът е как да направите професионален дизайн, разполагайки с богата гама от функционалности на Oxxy, когато нямате опит в уебдизайна? Имаме специално решение за вас в няколко простички стъпки.

Стъпка 1: Намерете сайт, чийто дизайн ви харесва и искате да пресъздадете

Много е важно да имате точна идея какъв дизайн за вашия сайт желаете да пресъздадете. Ако нямате първоначална идея, ще ви бъде трудно да го изградите от нулата. В тази връзка е добре да направите проучване на различни сайтове и да отделите както тези, които най-много се доближават до вашите представи, така и тези, които съдържат отделни елементи които ви допадат. Като например, как са визуализирани контактите на заглавната страница, някои идеи за call-to-action бутони, как и къде са визуализирани промоции и т.н

След като съберете различните идеи, вече можете да обобщите вашата финална концепция и да я направите благодарение на платформата на Oxxy. Доста други платформи не дават голяма свобода при изграждането на дизайна, има строги рамки в които трябва да се движите и ще ви е трудно да пресъздадете всяка ваша идея. Но Oxxy ви позволява да реализирате и най-смелите си представи относно дизайна. Също така, ако искате идеи за модерни формати, които да използвате за вашия дизайн, можете да прочетете нашата статия – “Създайте уникален уебдизайн с видео и паралакс ефект“.

Стъпка 2: Започнете от вече готов шаблон

Готовите безплатни шаблони на Oxxy са създадени, за да ви помогнат при изграждането на сайта и да бъдат една база над която да надстроявате. Изберете един от тях, като гледате най-вече структурата. Тя трябва да отговаря на това, което сте харесали в други сайтове. Под структура се има предвид, например, какъв тип съдържание е изкарано на главната страница – дали желаете да има превю на различни категории от сайта; блог статии; блокове с текст, които още на първа страница ще представят продуктите и услугите ви и др. Също така, е важна и структурата на вътрешните страници.

След като сте избрали най-добрата структура за сайта, отделните елементи и цветовете лесно ще бъдат изменени в бъдеще. Можете да изтривате елементи, да ги премествате, да променяте големината им и т.н. Избирането на готов дизайн ще ви спести доста време.

Стъпка 3: Тествайте дизайна

Много е важно след като изработите дизайна на сайта да го покажете на ваши близки и познати и да ги попитате какво е тяхното впечатление. Тази обратна връзка би била много полезна, защото дизайнът със своите цветове и елементи въздейства на потребителите и има значение дали впечатлението ще е позитивно и дали ще помогне за създаването на професионален имидж. Имат значение общото оформление и подбраните цветове, както и снимковия материал и цялостното разположение на елементите. От друга страна, е важно дали направената от вас навигация е достатъчно разбираема за потребителите и дали бързо успяват да намерят търсеното съдържание. Помолете познатите си да тестват сайта, да прочетат отделните страници и да видят дали всичко е ясно. Доста често, хората които изработват сайтовете са свикнали със зададената от тях логика и си мислят, че тя е разбираема за всички, но в последствие потребителите срещат трудности при използването на сайта.

Ако използвате тези 3 простички стъпки, крайният резултат ще е повече от задоволителен. И в трите случая стъпвате на готови ресурси – външни сайтове, готови шаблони и помощ от приятел. Достатъчно е само да подходите със стратегия и с ясна визия за построяването на уебсайта и ще имате едно отлично онлайн представяне.