Reservation.Tools – Система за резервации за заведения

Reservation.Tools

В статията “Как да направя уебсайт за моя ресторант” ви показахме стъпките как да изградите вашите онлайн страници с Oxxy, както и как да вградите формата за резервации на Системата за резервации и връзка с клиенти Reservation.Tools (https://www.reservation.tools/bg).

Тази форма е само една от многото опции, които предлага Reservation.Tools. Платформата ви дава възможност да управлявате всички резервации на вашето заведение (ресторант, бар, лоби бар на хотел и др), както и да управлявате ефективно връзката с вашите клиенти. 

Освен с вашия уебсайт, можете да направите интеграция между Reservation.Tools и:

– Вашия уебсайт
– Вашата FACEBOOK страницата
– Външни платформи за резервации
– Автоматизиран Чат робот

Тоест, платформата се явява един хъб, в който влизат автоматично и се обработват всички резервации, пристигащи от различните канали.

Системата включва богата гама от функционалности:

Визуално разположение на масите – интерактивна схема на разположението на масите във вашето заведение, която позволява да кликате директно върху конкретната маса при регистрирането на резервация. Опции за персонализиране на схемата с различни цветове. Редактор чрез който можете лесно и бързо да коригирате разположението на масите, да промените размера им или да добавите нови.

Достъп през уеб браузър или мобилно приложение – достъпът до системата е изцяло онлайн, което изключва инсталирането на локален софтуер. Също така, онлайн достъпът ви позволява да управлявате вашите заведения от всяка една точка, стига да имате интернет връзка. Можете да използвате всички видове устройства, като компютър, телефон, таблет.

Управление на няколко заведения през един акаунт – платформата ви позволява да имате няколко заведения във вашия акаунт, като можете лесно да превключвате от едно на друго и да управлявате както вашите резервации, така и базата данни на клиентите. Няма нужда да излизате от акаунта и да влизате в друг, което би ви загубило много време, както и би създало предпоставка за допускане на грешки в работния процес.

Различни нива на достъп – в акаунта на вашето заведение можете да създадете различен брой потребители, които да ползват профила, като им зададете съответното ниво на достъп. Нивата на достъп дават определени права и в същото време лимитират достъпа до определени функционалности. Това ви ганатира защита на въведената информация и сигурност при управлението на резервациите и на акаунта. По този начин можете да създадете отделни профили за членовете на вашия персонал и мениджърски екип. Освен това, системата генерира списък с всички “логове”, тоест във всеки един момент може да се проследи кой от вашия персонал е влизал в системата, кога и какви действия е извършил.

База данни с всички клиенти – едно от предимствата на системата Reservation.Tools е базата данни с информация за вашите клиенти. Данните от всяка една регистрирана резервация, се запазват и в последствие можете да прегледате контактите на даден клиент, както и кога и какви резервации е правил с евентуални придружаващи коментари по неговото посещение. Също така, при правене на нова резервация може да се използват автоматично вече регистрирани данни без нужда да въвеждате отново всички данни на клиента.

Статистики – системата има модул за статистики, които ви показват вашата активност за определен период, като брой резервации, разпределение на резервации по канали, от които са дошли, топ клиенти и други. Това е изключително полезна опция, позволяваща ви да анализирате вашата дейност и да я оптимизирате.

Оценка на клиентите – всеки един от клиентите, които се въвеждат при правенето на резервация, може да бъде оценен, което се запазва като информация в базата данни към неговия профил. Така в последствие при наличие на запитване за резервация от същия клиент, веднага може да се види неговия рейтинг и да се направи извод. Този подход намаля броя на неосъществените резервации, при които клиентите не се появяват.

Модул за настаняване и бързо намиране на резервациите – системата Reservation.Tools предлага 3 различни изгледа на резервациите – списък, интерактивна схема на заведението и график. Потребителите могат да изберат удобен за тях изглед, за да управляват самите резервации и да настаняват гостите. Освен това, има графична времева лента, по която лесно може да се минава от един период на друг, за да се въвеждат нови резервации или да се коригират вече направените.

Известия (sms, email и чат бот) – платформата разполага с модул за изпращане на три вида съобщения до клиентите на заведението. Тези съобщения могат лесно да бъдат настроени от админ панела на акаунта, като се въведе персонализиран текст. Съобщенията могат да бъдат изпращани както на клиентите във връзка със статуса на дадена резервация (потвърждение, анулиране, приключване, изтичане, отказване, напомняне), така и към персонала във връзка при получаване на известие за нова резервация.

PUSH известия – Тези известия са насочени само към персонала и отново могат да бъдат настроени според вашите предпочитания. Потребителите на акаунта на заведението могат да получават известия при създаване, премахване и промяна на резервация.

SMS рекламни кампании (oбикновен SMS или Viber SMS) – Тази услуга е свързана с изпращане на рекламни SMS кампании до клиентите на Вашето заведение чрез oбикновен SMS или Viber SMS.
Тези съобщения са едно отлично средство, когато искате да информирате клиентите си за актуална промоция, ново меню или интересно събитие, което ще се проведе във Вашето заведение.
Също така, SMS комуникацията Ви дава директна връзка с клиента и висок процент на визуализация на рекламното съобщение.

Регистрация и тестване на системата за резервации Reservation.Tools

В рамките на един месец, можете безплатно да тествате системата и да видите на практика всички нейни функционалности, както в панела за резервации, така и в административния панел.

Във видеото по-долу е показано стъпка по стъпка как да се регистрирате и да стартирате:

Ето и основните стъпки, които трябва да следвате:

Стъпка 1
Отидете на сайта на Reservation.Tools ( https://www.reservation.tools/bg) и натиснете бутона “Започни безплатно”.

Стъпка 2
Попълнете вашите потребителски данни във формата за регистрация и натиснете бутона “Регистрирай ме”.

Стъпка 3
Попълнете данните на заведението, което искате да въведете в системата и за което искате да тествате модула за резервации. Можете да изберете и допълнителни настройки. Натиснете бутона “Създай”

Стъпка 4
Преди да влезете в системата, отидете във вашата електронна поща, с която сте се регистрирали и кликнете на линка в получения мейл, за да потвърдите акаунта си. След това въведете вашето потребителсо име и парола в следната форма:

Reservation.Tools

Работа с платформата Reservation.Tools

Платформата е разделена на 2 основни модула: Модул за управление на резервации и Административен панел.

За всеки от тях можете да разгледате кратко видео обучение, което показва отделните опции и как да ги използвате.

Модул за управление на резервации

Административен панел