Как да направя уебсайт за моя ресторант

Уебсайт на ресторант

Имате заведение, но все още нямате онлайн присъствие? Желаете да изградите уебсайт, в който да представите своя ресторант или бар, в който, също така, искате да имате и форма за резервации? Oxxy в партньорство със Системата за резервации и връзка с клиенти Reservation.Tools (https://www.reservation.tools/bg) ви дава необходимото решение.

С платформата на Oxxy можете лесно и бързо сами да направите уебсайт за вашия ресторант без да са необходими технически умения. А чрез платформата Reservation.Tools можете да управлявате всички резервации, които постъпват както от сайта ви, така и по телефона или от Facebook страницата ви. Освен това, системата пази база данни с информация за всички ваши клиенти и техните резервации, което ви помага да поддържате и оптимизирате връзката с клиентите.

Изграждане на уебсайт с Oxxy

Платформата е с интуитивен интерфейс. Начинът на работа е “drag and drop”, а имено визуално свободно местене и редактиране на елементите по сайта (текстове, снимки, форми и т.н.), като във всеки един момент виждате как ще изглежда реално сайта.

За да стартирате лесно, можете да използвате нашите готови шаблони за уебсайтове, като директно въведете само текст и снимки. За тези, които желаят да персонализират уебсайта на ресторанта, има богата гама от опции, позволяващи да бъдат променяни цветове, форми, да се въвеждат нови елементи според предпочитанията ви.

Преди да стартирате в платформата на Oxxy, отделете време да си изясните структурата на уебсайта, колко страници ще има и какви ще бъдат те. Ако трябва, разпишете в точки менюто – рубрики, подрубрики и т.н  Също можете да разгледате вече готови сайтове на други заведения, за да съберете идеи и успеете да си изясните какво иска да съдържа онлайн страницата ви като елементи, менюта, текстове и снимки. Обмислете добре началната страница на сайта, тъй като в повечето случи потребителите ще попаднат първо там и ако не ги грабнете веднага със снимки или подходящ текст може да загубите тяхното внимание и те да не продължат да разглеждат сайта ви.

Също така, осигурете подходящи снимки с добро качество, които да публикувате. Подгответе предварително и текста, за да имате идея от обема съдържание, което ще съдържа всяка страница. Това е важно да се има предвид при създаване на страниците в платформата на Oxxy.

За да ви улесним в процеса на изграждане вашия уебсайт ви предлагаме да следвате описаните стъпки в следващото видео обучение. То е създадено, за да ви улесни, водейки ви в работния процес.

3 лесни стъпки за вграждане на форма за резервация във вашия уебсайт

Във видео обучението е показано нагледно как да можете да интегрирате формата за резервация на системата Reservation.Tools във вашия сайт. По-долу също можете да намерите описаните стъпки с придружаващи визуализации:

Формата за резервации може да бъде вградена както в отделна страница “Резервации” на вашия сайт, така и във всяка една страница, която прецените. Това става много лесно и не се изискват някакви специални технически умения. Трябва само да имате направена регистрация, която е безплатна. Повече за функционалностите на Системата за резервации и връзка с клиенти Reservation.Tools може да прочетете тук.

Стъпка 1: Взимане на кода за вграждане от Reservation. Tools

За целта е необходимо да вземете кода за вграждане от акаунта на вашето заведение в Reservation.Tools и да го интегрирате на желаната от вас страница.

Отворете админ панела на профила си в Reservation.Tools Админ/Настойки/Заведения и кликнете на бутона “Вграждане” срещу съответното заведение

Reservation.Tools форма за резервации

На следващата страница, кликнете на бутона “Вземи код за вграждане”, след което ще ви се визуализира прозорец съдържащ самия код, който трябва да използвайте.   

Reservation.Tools форма за резервации
Reservation.Tools форма за резервации

Стъпка 2: Избиране на опция за вграждане на код в сайта в Oxxy

След като копирате текста, е необходимо да се върнете в платформата на Oxxy, за да го интегрирате на дадената страница. Отворете страницата и кликнете на бутона “Button” в средната лента с елементите. От менюто, което ще се отвори, изберете “Html” опцията, която ще Ви позволи да въведете кода.

Reservation.Tools форма за резервации

Стъпка 3: Въвеждане на кода

В левия горен ъгъл ще се появи поле, в което да въведете с опцията Paste на клавиатурата и натиснете OK.

Reservation.Tools форма за резервации

След използване на кода, на страницата ще Ви се появи формата за резервации във следния вид:

Reservation.Tools форма за резервации

Източник снимка: Medium.com