Създайте уникален уебдизайн с видео и паралакс ефект

видео и паралакс ефект

Тенденциите в уеб дизайна се променят с времето, както във всяка една друга сфера. Има различни нови техники и визии, които се използват от професионалистите дизайнери и те се налагат и стават линии на подражание от масовата публика. Например, това са видео и паралакс ефект, чрез които наистина можете да създадете уникални дизайни. Тези нови тенденции са свързано както с развиването на креативното виждане на дизайнерите, така и с напредването на технологиите. Новите технически решения предлагат възможност за много по-добро качество на визуализиране на снимки и видеа онлайн, както и опции за различни настройки. Тенденциите в уеб дезайна засягат както най-общата визия на сайта, така и тази на отделни елементи като менюта, фон на страница, бутони, разположение на съдържанието, шрифтове и т.н

Една такава линия във визуалната комуникация е използването на все повече и по-големи снимки и видеа в уеб страницата за сметка на обема на текста. Тоест, фокусът е върху въздействието чрез цветове и визии, отколкото със самото съдържание. Импактът е още по-голям, когато към тях се добавят допълнителни ефекти като паралакс ефект, който създава впечатление, че снимката се движи по самата страница на сайта.

Имайте предвид, че имате само няколко секунди, когато някой потребител попадне на вашия сайт да грабнете неговото внимание и да го заинтересувате да разгледа и други страници. За тази цел видеата са изключително ефективни. Те веднага могат да предизвикат емоции и да накарат потребителите да се задържат на страницата. Емоционалната комуникация е най-силно въздействащата комуникация.

Новите технологии наистина дават възможност за креативност и ако имате въображение можете да създадете изключителни дизайни за вашите уебсайтове. Специално за вас направихме кратко видео обучение, което ще ви покаже как изградите един модерен и разчупен дизайн, използвайки видео и паралакс ефект. За модел взехме този сайт, който също е създаден с платформата на Oxxy.

Когато изгледате видео обучението сами ще се уверите колко лесно е използването на подобни техники и колко въздействащ е крайният резултат.

Много важно нещо при създаването на подобни дизайни е да намерите снимки и видеа в добро качество. Има доста безплатни сайтове, от които можете да свалите такива, в случай че нямате или не желаете да ползвате платени такива. Например: VIDEVO и PEXELS

Не се колебайте да се свържете с нашия екип, ако ви изникнат въпроси относно това как да използвате видео и паралакс ефект във вашия уебдизайн.


Приятно гледане!