5 предимства да имате собствен онлайн магазин

С нарастването на пазаруващите онлайн, все повече предприемачи се ориентират към създаването на собствен онлайн магазин, където да предлагат своите стоки и услуги. Предимствата на онлайн търговията са безспорни, но те далеч не се изчерпват с достъпа до повече клиенти.

В тази статия ви предлагаме още 5 предимства на онлайн търговията, които може би сте пропуснали.

По-малка първоначална инвестиция

Ерата на дигиталните технологии значително намали цената за стартиране на нов бизнес. Сега за да станете собственик на електронен магазин е необходимо да имате сайт и да си купите домейн. С Oxxy всичко това ви струва едва 240 лв. на година. Разбира се, необходимо е също така да предвидите разхода за продуктите, които ще предлагате.

Намаляване на оперативните разходи

Освен първоначалната инвестиция, онлайн магазинът може значително да ви намали последващите разходи за поддръжка на бизнеса. В това число влизат разходи за наем на помещения, заплати за персонал, консумативи и др.

Информация за поведението на потребителите

Основно предимство на дигиталния маркетинг пред традиционния са много повечето възможности за по-ефективно и качествено достигане до заинтересовани клиенти, което от своя страна води до по-ниска цена за привличането на нови клиенти, съответно по-висока добавена стойност от всяка продажба.

24/7

Електронният ви магазин няма работно време и потребителите могат да извършват поръчки по всяко време на денонощието. Това означава, че спокойно можете да правите пари, дори когато спите или сте на ваканция.

Повече информация към клиентите

В традиционния магазин има определени ограничения относно това, колко информация е чисто физически възможно да предоставите. В онлайн магазините обаче нещата не стоят така и лесно можете да добавите толкова информация за всеки продукт, колкото поискате. Най-хубавата част е, че обикновено тази информация идва директно от производителя и не е необходимо да влагате кой знае колко време, пари и изобретателност.

Искате собствен онлайн магазин? Започнете да продавате с Oxxy сега!