3 елемента на успешния онлайн магазин

Какво прави един онлайн магазин успешен? Ниски цени? Хубав дизайн? Или е нещо друго?

Истината е, че има много елементи, които правят един онлайн магазин успешен. В тази статия обаче ще се спрем на три от тях, които често биват пропускани. Така се озоваваме с магазин, от който никой не купува, и дори нямаме представа къде се крие проблемът.

Ето за какво говорим:

онлайн магазин от Oxxy

Професионални продуктови изображения

Сигурни сме, че всеки един от вас е попадал на онлайн магазини с ужасни продуктови изображения или изобщо без такива. Как очаквате някой да купи нещо от вас, ако продуктите ви изглеждат зле на снимки или въобще не могат да бъдат видени?

Инвестирането в качествени продуктови снимки е един от добрите начини да увеличите продажбите си. Ето кои са основните предимства:

  • Продуктите ви ще изглеждат по-добре – Да, това е така. Дори и продуктите ви да не са нещо уникално, качествените снимки ще ги покажат във възможно най-добрата им светлина.
  • Подобрява цялостния дизайн на сайта – Качествената фотография ще накара целия ви уеб сайт да изглежда една идея по-завършен и професионален.
  • Работи както за стоки, така и за услуги – Ако продавате услуги, просто наемете фотограф, който да направи фотосесии на потребителите ви в действие.
  • Ще бъдете уникални – копирането на продуктови изображения е нещо често срещано и води до множество сайтове с еднакви снимки. Не бъдете като тях.

Основният недостатък тук е, че да наемете професионален фотограф е скъпо. В дългосрочен план обаче е почти сигурно, че ще избиете разходите си.

Продуктови описания, написани за хора

Често попадаме на стоки, но се отказваме да ги купим, защото не разбираме нищо от описанието. Това е най-често срещано при различните видове техники, където търговците ни заливат от всевъзможни цифри и спецификации, които нищо не ни говорят.

Представете си, че продавате таблети. Кое според вас е по-важно като информация за потенциалните ви клиенти? Това, че таблетът има 4GB оперативна памет или че на него безпроблемно вървят най-новите игри? Мисля че отговорът е ясен.

Разбира се, е добре да включите и техническите данни към описанието, но поставяйте фокуса върху тях.

Бъдете открити

Когато тъкмо стартираме, е трудно да спечелим доверието на клиентите ни. Има някои неща обаче, които ще ни помогнат за тази задача.

На първо място, много по-вероятно е някой да ни се довери, ако е напълно наясно с цената, която ще трябва да плати. Опишете детайлно условията за плащане, както и цените за доставка. Нека клиентите ви разполагат с цялата информация, когато правят покупка.

Друго, което отблъсква потенциалните ви клиенти, е липсата на каквато и да е информация за контакти или относно вас като търговец.

Искате да търгувате онлайн? Започнете сега с Oxxy!