15 добри причини да си създадем собствен уебсайт

В Oxxy смятаме, че в днешни дни да имаш собствен уебсайт е изключително важно, ако се опитваш да привличаш хора към това, което правиш. Независимо от това обаче много бизнеси все още нямат собствено онлайн присъствие, от което губят множество ценни възможности.

За целта в тази статия ще ви предложим 15 добри причини да си направите уебсайт:

създаване на собствен уебсайт

#1 Хората са вече в интернет

По данни на Националния статистически институт 59,1% от населението на България използва интернет. Ако гледаме само големите градове, то процентът скача драстично. Това означава, че независимо с какво се занимавате, шансът хората да са онлайн е огромен.

#2 Разширяване на границите

Уебсайтът ви позволява да достигнете до много повече хора, отколкото ако разчитате единствено на физическата близост. Това от своя страна води до повече приходи и пазарни възможности.

#3 Най-важният дигитален актив

OK, разбрахме, че е важно да сме онлайн. Но не е ли достатъчно просто да си направим профил във Facebook или някоя друга популярна социална мрежа?

От гледна точка на бизнеса, социалните мрежи са нещо чудесно. Те предоставят страхотен канал за комуникация с потребителите в среда, в която тези потребители се чувстват добре. Социалните мрежи обаче не са вашия „дом“ в онлайн пространството, какъвто е вашият уебсайт, а единствено допълнение към него. Затова трябва да гледаме на тях като на добър начин да достигаме до нашите клиенти, но не и като основното място, чрез което искаме да правим бизнес онлайн.

#4 Микро моменти

Google определя микро моментите, като случаи, в които потребителят се обръща към устройство, за да отговори на конкретна своя нужда – да научи нещо, да направи нещо, да посетите дадено място или да купи нещо. Това са важни моменти, в които потребителят има силно намерение да постигне дадена цел. Създаването на собствен уебсайт ще ви позволи да сте там за своите потребители, когато те търсят това, което предлагате.

#5 Данни за потребителите

Една от основните разлики между традиционния и дигиталния маркетинг е, че втория ни дава множество много точна информация относно потребителите ни и техните характеристики. Искате ли да знаете на каква възраст са хората, които са заинтересовани от бизнеса ви?

#6 Нисък праг за влизане в бизнеса

Създаването на онлайн бизнес е значително по-евтино и достъпно спрямо традиционния бизнес. Единственият инструмент, който ви е необходим е уебсайт.

#7 Комуникация с клиенти

Вече разбрахме, че повечето хора са онлайн. Това означава, че уебсайтът е страхотен канал за комуникация с тях. Нужно е само да поставите чат или просто една контактна форма за целта.

#8 24/7

Уебсайтът ви работи всеки ден без почивка. Това означава, че дори и в извънработно за вас време, посетителите ви ще имат достъп до вас.

#9 Заради конкуренцията

Ако конкурентите ви вече присъстват в онлайн пространството, а вие  – не, значи изоставате сериозно и губите ценни възможности. Ако и те не са онлайн, създаването на собствен уебсайт пък автоматично ще ви изстреля напред.

#10 Достоверност

Насочвайки клиенти си към собствен уебсайт, ще е един от факторите, който ще им покаже, че сте реален и достоверен партньор. Независимо от индустрията, шансовете хората да ви се доверят са много по-големи.

#11 Влияние

Уебсайтът е страхотен потенциал ако искате да се превърнете в т.нар influencer (човек с голямо влияние) в областта, в която работите. Това ви дава страхотна отправна точка да представяте мнението и знанието си, да повлиявате решенията на хората и да ги научите на нещо ново.

 #12 Имейл на собствен домейн

Ако ползвате електронната си поща, за да водите професионална комуникация, не бива да подценявате силата на това да имате поща на собствения си домейн. Няма съмнение, че ivan@businessname.com изглежда доста по-професионално от ivan@gmail.com

 #13 Помощник в търсенето на работа

Онлайн портфолиото е чудесен начин да се представите пред бъдещия си работодател. Все още не са много хората, които полагат това допълнително усилие, така че ако вие го направите, автоматично получавате няколко бонус точки.

#14 Покажете талантите си

Дори и да не ви трябва бизнес уебсайт, винаги е полезно да направите такъв за хобито си. Това е лесен и забавен начин да споделите таланта си с останалия свят и да завържете полезни контакти с хора със сходни интереси.

 #15 Перфектното хоби

Създаването на уебсайт покрива всички изисквания на перфектното хоби. То развива креативността, кара ни да се чувстваме удовлетворени от това, което създаваме и ни зарежда с да позитивен стрес. Така че дори и да не виждате друга причина да имате собствен уебсайт, просто го направете, защото е лесно и забавно.

Искате собствен уебсайт? Не губете време и се регистрирайте в Oxxy сега. Напълно безплатно е!