Как да стартирате онлайн бизнес? Съвети за начинаещи предприемачи

hand-3190204_1280И вие ли сте от хората, които искат да стартират бизнес онлайн, но не знаят от къде започнат? Имате различни идеи, но не знаете на коя от всички да се спрете? Нуждаете се от план и конкретни стъпки, които да следвате?

Чудесно! Тогава тази статия е за вас! Тя ще ви даде съвети как да започнете и върху трябва какво да се фокусирате, за да придвижите проектите си напред. Голяма част от успеха се дължи на правилния подход и стратегия. Необходимо е да сте наясно какво ви предстои и да имате правилната нагласа как по най-добрия начин да посрещнете предизвикателствата по пътя към успешния онлайн бизнес.

Ето нашите съвети, които се надяваме да ви бъдат полезни:

Стартирайте, независимо от всичко!

Няма как да бъде постигнат какъвто и да е резултат без да бъде направена първата крачка. Проблемът е, че почти винаги точно първата крачка е тази, която е най-трудно да инициираме. Причините за това могат да са много – неувереност, съмнения в бъдещия успех, инертност, липса на достатъчно знания и умения, постоянно отлагане във времето и др. Много експерти, обаче, казват, че ако успеем да преодолеем всички тези съпротиви, вътрешни и външни, и просто да направим първата стъпка в ново бизнес начинание, в последствие едно действие повлича следващо и целият процес става много по-лесен.

В тази връзка, мобилизирайте цялата си енергия, за да направите тази така важна първа стъпка: направете си безплатна регистрация в Oxxy и стартирайте изработката на вашия уебсайт; запишете се на курс за придобиване на нови компетенции и т.н

Също така, доста начинаещи предприемачи мислят, че за да направят първата крачка, трябва да имат предварително добре изграден план за следване, който да ги изведе до успеха. И тъй като не могат да изградят такъв план, в крайна сметка не стартират бизнес проект. Лошата новина е, че хората без предишен опит в бизнеса рядко могат да планират и програмират успешно, просто защото не са се сблъсквали с реални бизнес проекти. Практиката показва, че за начинаещите предприемачи по-добрата стратегия е действието, а не планирането. Те трябва да са готови да експериментират, да тестват идеите си и по този начин да натрупат опит. Затова, не се колебайте, а стартирайте веднага! Всяко нещо, което направите в посоката, която искате, колкото и малко и да е то, ще ви помага да трупате ценни знания и да видите как се случват нещата в реална среда.

Неуспешните проекти – път към успеха

Едни от най-богатите бизнесмени в света споделят, че преди да реализират първия си успешен проект, са претърпели поне няколко неуспеха. Истината е, че трайният успех се базира на опит, който включва проба-грешка, всичко друго е просто случаен късмет. Не се притеснявайте да имате неуспешни проекти, просто ги приемете като необходимата стъпка преди да стигнете до успеха. Нормално е в процеса на трупане на опит да грешите и нещата да не се случват така, както искате. Това, обаче, в никакъв случай не означава, че трябва да се обезкуражавате, даже напротив. Ако се провали първия проект, стартирайте нов! Веднага ще забележите, че след първия неуспех, сте много по-подготвени и нещата със следващото начинание вървят доста по-лесно. Когато имате нагласата, че може би първата ви активност няма да е най-успешната, тогава и разочарованието от един евентуален начален успех няма да е толкова голямо. Така няма опасност да се откажете при първата грешка, което всъщност се случва с доста от начинаещите предприемачи. Много са стартирали, но малко са били достатъчно последователни и упорити, въпреки трудностите и неуспехите да продължат напред. Така че е много важно и вашето собствено възприятие как оценявате неуспехите и дали си давате сметка каква е ролята на това, което се случва за бъдещия ви успех. Ако приемете неуспеха като негативен знак, тоест че нямате необходимите знания и умения и е безмислено да продължавате, ще се откажете. Ако обаче, видите всеки провал като опитност, която ви прави по-компетентни, тогава можете да извлечете само полза от негативния опит.
Накратко, бъдете готови за неуспехи и имайте необходимата нагласа да се справяте с тях! Така успехът ви ще бъде гарантиран!

Базов проект и ниска начална инвестиция

Точно поради факта, че преди да стигнете до успешния проект, сигурно ще минете през няколко други, не се хвърляйте още в началото да правите сериозни инвестиции. Започнете с минимална инвестиция, за да тествате идеята. Ако видите признаци на потенциално развитие, малко по-малко увеличавайте инвестициите с цел да контролирате риска.

Също така, имайте предвид, че доста често добрите идеи за бизнес проект идват едва след като сте експериментирали с други такива. Тоест самият опит ще ви подскаже накъде да се ориентирате. В тази връзка по-важно е да стартирате с някаква идея, отколкото да губите време в търсенето на перфектната такава и чак тогава да започнете да я реализирате.

Не се старайте още в началото всичко да е идеално и изпипано до последния детайл. Така само ще загубите време, а в последствие може да се окаже, че този проект не е печеливш за вас. Заложете на базов проект с най-необходимите характеристики. Идеята е да го тествате и да видите дали има необходимия потенциал да бъде развит. Друга причина да не залагате на детайлите в началото е, че така може да изгубите от поглед цялата концепция и визия.

Всички тези съвети имат за цел да насочат вниманието ви не към отделен проект, а към целия процес на създаване на успешен бизнес, който включва експериментиране и натрупване на опит. Само така в крайна сметка ще успеете да намерите най-печелившата бизнес идея за вас и да я реализирате.