Как да направим успешен сайт за услуги

Сайтът за услуги има за цел да представи вашата бизнес дейност и дава възможност да се направи поръчка, както и клиентите да се свържат с вас за повече информация. Крайният желан резултат е генериране на продажби. Едни от факторите, които са определящи за стимулиране на онлайн продажбите се свързват с това как сте изложили информацията на вашата начална страница и какви послания сте използвали. В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета в тази насока, които да направят вашето онлайн представяне максимално успешно и ефективно.

Начална страница

Началната страница е може би най-важната страница от целия уебсайт. Потребителите обикновено попадат първо на нея. Нейната визия и съдържание определят дали те ще останат на сайта и дали ще разгледат и другите страници. Можете да имате най-полезното и интересно съдържание по другите страници, но ако началната страница не е достатъчно атрактивна няма да привлечете вниманието на потребителите и те ще напуснат сайта.

Има няколко правила за изграждане на успешна начална страница.

Заглавна част – шапка на страницата

Тук става въпрос за първия екран, който се вижда без скрол надолу. Това е първото, на което ще попаднат потребителите, идвайки на вашия сайт. В тази част освен менюто и логото, трябва да сложите атрактивна имиджова визия или такава, свързана ваша изгодна оферта или промоция. Това може да е галерия от снимки, снимка – strip или обикновена панорамна снимка. Можете да добавите кратко послание или слоган в едно, максимум две изречения. Те трябва синтезирано да кажат за секунда на потребителя къде е попаднал и за какво става въпрос или да представят горещата оферта.

При скролване надолу можете да дадете малко повече информация за сайта. Тя не трябва да е много обширна с обема на статия, а просто няколко изречения за вашите услуги и фирма.

В горната част на страницата, най-често над менюто, се поставят контактите за връзка – телефон, имейл, адрес и др. и присъстват на това място на всички страници. Не разчитайте само на страницата Контакти. В крайна сметка, целта ви е да стимулирате потребителите да се свържат директно с вас за поръчки и информация. По тази причина е нужно те във всеки един момент да виждат вашите контакти.

Представяне-превю на отделните секции на сайта

По-надолу можете да покажете в превю различните най-важни секции на сайта. Най-добре това представяне да е оформено със снимка, текст и бутон за кликане, който да отвежда към съответната страница на сайта.

С една дума, началната страница освен ролята на визитка на вашата дейност, трябва да представя в резюме най-важното съдържание от сайта с линкове към него. Линковете имат за цел да увлекат потребителите да кликнат и да продължат да разглеждат сайта. Ако ги няма, вероятността да се разсеят и да го напуснат, отивайки на друг сайт е много вероятна.

Тъй като говорим за сайт за услуги, в най-добрият случай, тези карета превю ще представят отделните услуги и ще пренасочват за  повече информация.

Да приемем, че имате фирма сватбена агенция. В този случай тези превюта може да представят различните услуги като декорация на зала и маси, изработка и поръчка на покани, сватбена фотография и видео заснемане и т.н Също така, може да има изнесено превю на рубрика Галерия, където сте публикували снимки на ваши събития.

Ако имате блог, на началната страница можете да извадите и няколко блог статии, за да покажете и това налично съдържание, което би могло да бъде изключително полезно за потребителите.

Профили в социалните медии

Не забравяйте да сложите иконки с линкове към вашите профили в социалните медии като Facebook, Instagram и др. Ако вашият бизнес е свързан с дейности, които позволяват да имате голяма галерия от снимки (напр. Сватбена агенция), тогава много добре би било да изнесете на тази страница превю на постовете в снимки от социалните ви профили. Отново тук идеята е да се заложи на привлекателно съдържание, което да стимулира потребителите да разглеждат и кликат.  

Специални оферти

Това, което може най-много да заинтригува вашите потребители и да доведе до желаните от вас резултати, а имено повече продажби са специалните оферти. Не ги обявявайте само на вътрешните страници на сайта, които се отнасят до съответната услуга. Промотирайте ги на начална страница, за да хванете вниманието на посетителите. Не е необходимо да съобщавате всички подробности. Просто сложете банер и бутон с линк за повече информация.

Съчетанието от атрактивен дизайн, полезна информация, сбито представяне на съдържанието на сайта и изгодни оферти е правилната формула за успешна начална страница. Отделете време да я обмислие добре и да подредите информацията по правилния начин. Това ще осигури максимална яснота за потребителя и желание да научи повече за вас и вашите търговски предложения.