Как да намерим най-добрата идея за онлайн бизнес

idea-152213_1280

Една от най-често срещаните спънки при хората, които имат желание да започнат частен бизнес в интернет е да НАМЕРЯТ ПОДХОДЯЩА БИЗНЕС ИДЕЯ. Много често на тези хора дори не им липсват средства или знания как да реализират своя проект. Проблемът е, че не могат да се спрат на идея, заради която си заслужава да впрегнат в действие своето време, знания и финанси.

Ако и вие сте от тези бъдещи предприемачи, не се обезкуражавайте, защото има много неща, които можете да направите в посока да генерирате подходяща бизнес идея. Темата не е нова, не сте единствените, които срещат подобни трудности и има доста разработени подходи, техники или полезни съвети, които да ви помогнат. Оказва се, че добрите идеи освен, че могат да изникнат изневиделица, дори понякога без да сме ги търсили, могат, също така, да бъдат стимулирани да се появят. Идеята е да фокусирате мисленето си, насочвайки го в правилната посока, като се освободите от блокиращите ви или нереални мисли. По този начин ще станете по-възприемчиви към потенциални бизнес възможности около вас, върху които можете да започнете да работите и да превърнете в успешен проект.
Ето няколко основни неща, които трябва да знаете за процеса на генериране на идеи и как бихте могли да го подпомогнете:

Перфектната идея

На първо място, при търсенето на бизнес идея, експертите препоръчват да направим разграничение между това, което си представяме и това, което реално можем да реализираме. Оказва се, че много често имаме нереални и прекалено идеалистични представи за това как трябва да изглежда една успешна бизнес идея. Например, “перфектна бизнес идея”, която повечето бъдещи предприемачи рисуват във въображението си е гениална и уникална, способна да генерира много бързо хиляди левове, лесна за реализиране без нужда от особени компетенции и т.н Списъка може да го продължите вие, като добавите детайли от вашата собствена представа:).

Сигурно сте разочаровани да го чуете, но такава перфектна идея едва ли съществува. Придържането към представата за нея и търсенето й само могат да ви отдалечат от вашата цел, а имено да стартирате ваш собствен и успешен бизнес. Точно такива идеализирани представи са една от най-големите пречки да се активирате и да пристъпите към действие.
В момента, в който се освободите от тях, ще започнете да виждате много повече възможности около вас за развиване на бизнес, доста от които можете да реализирате веднага.

Хората успяват да правят пари от всичко, просто трябва да развихрите вашето въображение и да не отхвърляте с лека ръка идеи от всекидневието. Ето няколко примера, които имат за цел да разчупят мисленето ви и да ви покажат как някакви съвсем обикновени дейности вече са се превърнали в доходоносен бизнес:

В Западна Европа има хора, които дават частни уроци на пенсионерите как да работят със смартфони, като цената на частните уроци, които се провеждат в рамките на 3 месеца могат да стигнат до 700 евро; във Великобритания има фирми, чиято основна дейност е “чакане на опашки”, отдавайки служителите си под наем на хора, които имат нужда някой да чака на опашка вместо тях поради липса на време. Има дори хора, които са станали милионери от възможно най-нестандартния тип бизнес. Като например Бaйpoн Pиз oт CAЩ, който peшил, дa пpaщa пo пopъчĸa нa poдитeлитe, пиcмa дo дeцaтa им oт имeтo нa Дядо Коледа. Услугата cтpyвaла 10 дoлapa. Писмата били изпращани oт гpaдчe в щaтa Aляcĸa, ĸoeтo ce нaмиpa зaд пoляpния ĸpъг. Фил Блeйĸ, cпopтeн инcтpyĸтop, станал милионер, измисляйки и произвеждайки ĸoлoдa ĸapти, нa ĸoитo вмecтo дaми и вaлeтa, били изoбpaзeни yпpaжнeния oт oздpaвитeлнa гимнacтиĸa. Безмислено? He, гpeшитe. Oщe в пъpвaтa гoдинa нa пycĸaнeтo им в пpoдaжбa Фил генерирал дoxoд oт 4.7 милиoнa дoлapa.
Ето и един пример от България за успешна бизнес идея:

zx620y348_3302666zx320y320_3302667
Mладият предприемач Александър Врублевски измисля услугата “Биреното колело”, продажба на пиво в Борисовата градина в София. Обикаляйки с колело с хладилна витрина, предприемачът успява да продава среднодневно по около 120 бири.

Това са само примери, които да ви вдъхновят да търсите идеи дори в най-обикновени ежедневни дейност и които можете да превърнете в бизнес идея без те на пръв поглед да изглеждат гениални и уникални.

Как да набележим реална бизнес идея и да стартираме в 4 стъпки

road-363265_1280

Стъпка 1: Заложете на вашите таланти!

След като се освободите от вашите идеализирани представи за перфектния бизнес, съзнанието Ви ще бъде свободно да работи за вас. Запитайте се: Кои са моите таланти? Kакво обичам да правя? Kое ми носи удоволствие? Нещата, които ви харесват да правите и в които сте добри, са тези, на които трябва да заложите, обмисляйки и развивайки възможни проекти. Можете да имате най-прекрасната идея, но ако тази дейност не ви носи удоволствие и не ви зарежда с енергия, онлайн бизнесът ви е обречен на провал. От друга страна, една идея, базирана на вашите силни страни, би се развила с лекота, защото няма да имате нужда от голяма мотивация и усилия, тъй като тези неща ви се отдават.

Стъпка 2: Намерете бизнес нишата, в която има търсене!

Когато набележите вашите таланти и няколко възможни идеи, трябва да проучите коя е най-подходящата бизнес ниша, в която да реализирате проекта си. Един от индикаторите за добра бизнес ниша е да има търсене. Тоест, клиенти, които не само имат нужда от продуктите и услугите, които смятате да предложите, но са и готови и да заплатят определена сума за тях. Една идея, може да ви се струва добра, но ако никой няма нужда от това, което предлагате или не е готов да плати, бизнесът ви няма да има успех. Не се притеснявайте да стартирайте в ниша, в която вече има други конкуренти с подобни услуги. Ако успеете да изградите атрактивна бизнес оферта и да бъдете по-добри от останалите със сигурност ще имате успех, тъй като търсенето е налице, остава само да предложите оферта, на която клиентите не могат да устоят.

Стъпка 3: Направете добро търговско предложение!

Обмислете много добро вашето търговско предложение, като цени, условия, промоции. Трябва винаги да сте една стъпка пред конкурентите. За тази цел изучавайте и проверявайте често какво предлагат те, обмисляйки как да бъдете още по-атрактивни за клиентите. Това как формулирате вашата оферта е изключително решаващо за успеха Ви. Не забравяйте, че клиентите често правят сравнение и проучване за различните предложения на пазара. Ако вие не им давате нещо повече от конкурентите си, те няма да имат причина да изберат вас.

Стъпка 4: Създайте уебсайт, с който да популяризирате вашите продукти и услуги!

След като изпълните всички описани стъпки, най-накрая идва и момента да изградите свой собствен сайт в интернет, за да представите вашата дейност или пък да стартирате онлайн бизнес, изграждайки електронен магазин. Можете да направите това, съвсем сами, без да имате технически умения, използвайки платформата на Oxxy. Не само, но Oxxy ще ви ПОДКРЕПИ В РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ВАШАТА БИЗНЕС ИДЕЯ, като ви даде СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА от 50% от своите годишни абонаментни планове за изграждане на уебсайт. Пожелаваме ви успех и стискаме палци!

Източник на снимките за “Биреното колело”: https://www.capital.bg