16 приложения, с които да управлявате бизнеса си по-лесно

Да управляваш малък бизнес в днешни дни включва изисква доста умения от различни сфери. Поради липса на ресурси на много собственици на фирми им се налага да бъдат същевременно и проджект мениджъри, HR специалисти и др.

Ако и вие сте в тази позиция и искате да бъдете по-ефективни, разгледайте този списък с интрументи.

приложения за управление на бизнеса

Управление на проекти

Basecamp

Един от най-използваните инструменти. Идва с много изчистен интерфейс и позволява лесна колаборация между екипи, партньори и клиенти. Можете да добавяте множество проекти, да добавяте дискусии, списъци, файлове и т.н.

Цена: от 20 долара месечно

Trello

Също изключително лесен за използване инструмент. Можете много бързо да организирате проектите си, добавяйки карти със задачи и списъци. Най-голямото предимство на Trello е, че позволява много добре да визуализирате проекта си.

Цена: Безплатно. Има и платен план за 45 долара месечно.

Asana

Прави доста удобна комуникацията с хора, които не работят в офис и фрийленсъри. Основната цел да се намали до минимум комуникацията чрез електронна поща. Вместо това Asana събира на едно място всички задачи, съобщения и споделени файлове.

Цена: От 21 долара на месец за до 5 потребителя.

Комуникация

Slack

Дори и в малки екипи, комуникацията е от ключово значение за постигането на ефективен работен процес. Именно това цели Slack. С него лесно можете да създавате различни канали за различните отдели. Изключително полезно е и това, че позволява и интеграция с редица други приложения.

Цена: Безплатно с ограничени възможности и или от 6,67 долара на потребител на месец.

HipChat

HipChat е една от най-популярните алтернативни на Slack, собственост на софтуерния гигант Atlassian. Инструмента предлага подобни функционалности. Можете да създавате различни канали, да комуникирате с директни съобщения, да споделяте файлове и др.

Цена: Безплатно. Платен план от 2 долара на потребител на месец.

Appear.in

Това е доста полезен инструмент, наподобяващ Slack с разликата, че специализира във видео разговорите. Може да помогне доста на екипи, които не работят заедно в офис. Единственото ограничение е, че във видео разговор могат да участват максимум 8 души.

Цена: Безплатно

Организиране и споделяне на файлове

Dropbox

Dropbox дава 2 GB безплатно пространство на своите потребители и ви позволява лесно да качвате всички свои файлове и да ги споделяте с други, дори и те да нямат регистрация в Dropbox.

Цена: Безплатно + няколко пакета, стартиращи от 8,25 евро месечно

Google Drive

Google Drive e cloud storage (съхранение на данни в облака) услугата на Google. Всеки нов потребител там получава 15 GB безплатно пространство, като всъщност това пространство се споделя и с други услуги, като Gmail и Google Photos например.

Цена: Безплатно + няколко пакета, стартиращи от 4 лева месечно

pCloud

pCloud е българска компания, която разработва сходен продукт за cloud storage. Можете да получите до 20 ГБ безплатно пространство. Ако пък сигурността е от първостепенно значение за вас, за 4 долара месечно можете да закупите криптиране на файловете ви.

Цена: Безплатно + няколко пакета, стартиращи от 4 долара месечно

Имейл Маркетинг

MailChimp

MailChimp е може би най-популярният клиент за имейл маркетинг. Той е изключително подходящ за малки бизнеси с не чак толкова големи мейлинг листи. Безплатният план ви позволява да изпратите 12 000 мейла до 2000 абоната. Ако в даден момент видите, че тази бройка не ви стига, лесно можете да преминете на по-висок план.

Цена: Безплатна + два платени плана, стартиращи от 10 долара на месец

GetResponse

Това е друг полезен инструмент, подходящ за малки компании. Продуктът предлага множество функции, които няма да намерите на друго място, като възможността за създаване на до 5 сплит теста, drag and drop редактор, инструмент лендинг страници и др.

Цена: От 15 долара месечно

Aweber

Основното предимство на Aweber е, че спестява много време и прави изпращането на мейл кампании в бърза и лесна задача. На разположение са над 700 различни шаблона и не е трудно да намерите подходящ сред тях. Aweber ви позволява да правите и до 4 сплит теста едновременно.

Цена: От 19 долара месечно

Управление на социални мрежи

Buffer

Buffer ви позволява да поствате в различни социални мрежи от едно място и ви предоставя множество полезна статистика относно представянето на отделните постове. В същото време инструментът е доста лесен за ползване и като цяло изглежда опростен.

Цена: От 10 долара месечно

Hootsuite

Hootsuite е основната алтернатива на Buffer и предоставя сходни функционалности и отново доста изчистен и опростен интерфейс. Основното предимство – можете да го ползвате напълно безплатно.

Цена: Безплатно + няколко платени плана, започващи от 10 долара на месец

Sprout Social

Оновната идея на Sprout Social е, че комуникацията между бизнесите и техните потребители в социалните мрежи трябва да стане по-ефективна и съдържателна. Именно в тази част на управлението на социалните ви профили може да ви дойде на помощ този инструмент. В него ще видите и множество полезни статистики, които ги няма на друго място.

Цена: От 59 долара на месец на потребител

Бонус

Създаване на уебсайт

Oxxy

Ползите от създаване на уебсайт за бизнеса са многобройни. И далеч не е задължително да плащате много за това и да наемате програмисти. Много малки фирми намират за далеч по-ефективно сами да се заемат с тази задача.

Oxxy дава именно тази възможност. С нашата платформа можете лесно и с няколко клика да създадете професионален уебсайт за вашия бизнес, с който да печелите повече клиенти и да увеличавате продажбите си.

Цена: Безплатно + няколко пакета, стартиращи от 9,99 лв. на месец.